Aurel Onita, demis din functia de presedinte al CJA Constanta / Vezi declaratia sa si pe cea a presedintelui AJF

Postat de Ionut Borcan3 Comentariioct. 23, 2013

AurelOnita_ZC

In plin scandal legat de greva arbitrilor constanteni, despre care v-am relatat zilele acestea, Comitetul Executiv al AJF-ului de la malul marii a decis schimbarea presedintelui CJA. Astfel, dupa o perioada de trei ani, arbitrul asistent FIFA Aurel Onita a fost demis din functie.

“Mai bine ar învăţa să ţină fanionul în mână şi să fluiere, decât să facă greve. Este adevărat, unele dintre revendicările lor sunt justificate, dar ce putem face? Nu toate terenurile sunt la nivelul dorinţei arbitrilor, unele nu corespund în totalitate prevederilor regulamentare, dar nu au şi arbitrii nevoie de meciuri? Altfel cum ar creşte, dacă nu ar avea ce să arbitreze? […] Lui Aurel Oniţa i-am cerut demisia şi, cum nu a acceptat, Comitetul Executiv l-a demis.”, a declarat Vasile Mihu, presedintele AJF Constanta, celor de la Ziua de Constanta. Totodata, acesta le reproseaza arbitrilor ca „n-au venit să stăm de vorbă” despre intentia lor de a boicota partidele.

La randul sau, Aurel Onita (foto: ziuaconstanta.ro) a precizat ca arbitrii s-au declarat indisponibili deoarece vor normalitate in fotbalul judetean si respectarea regulamentelor, „ceea ce nu se întâmplă actualmente”. „Nu se iau măsuri contra violenţei la care sunt supuşi arbitrii pe teren de jucători sau oficiali. Noi îi sancţionăm, dar AJF nu. S-a ajuns la situaţia hilară ca acelaşi jucător să bată arbitrii trei etape la rând. Arbitrilor li se spune: «Dacă-ţi dau un pumn, nu mi se întâmplă nimic». Arbitrii oficiază fără protecţie. În plus, baremele de arbitraj sunt cele mai mici din ţară. […] Sunt eroi pentru condiţiile în care oficiază. După ce că baremul e mic, unele echipe nici nu îl plătesc, de la începutul campionatului încă. Au devenit celebre pentru aceasta, dar sunt programate în continuare. Se iau decizii incredibile. Jucători care evoluează, deşi nu ar trebui. Nu spun că AJF încurajează aceste probleme, dar, dacă nu ia măsuri, e părtaşă sau nu? De ce trebuie să fie arbitrii cei care să facă ordine în judeţ? Arbitrii au recurs la modalitatea legală de a-şi declara indisponibilitatea. Acţiunea nu a pornit de la mine, deşi mi-aş fi dorit să fiu eu iniţiatorul. Îi respect enorm pe arbitri. Sunt mândru că sunt coleg cu ei şi că au avut această iniţiativă lăudabilă. Vor să-şi îmbunătăţească activitatea, iar fotbalul constănţean va avea de câştigat de pe urma acestei decizii. Nu este adevărat că unii arbitri i-au ameninţat pe alţii. De pe ce poziţie să o facă? Nu are logică. De trei ani încoace tot vorbim de problemele arbitrilor, dar nu s-a luat nicio măsură. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost că voi fi eu schimbat. S-a încălcat şi convenţia UEFA. Am adus la cunoştinţa forului european problemele şi mă voi adresa şi Federaţiei Române de Fotbal. Şi eu, şi ceilalţi arbitri divizionari suntem solidari cu cei care şi-au declarat indisponibilitatea. Dacă nu se va rezolva nimic, vor deveni indisponibili până la finele turului”, a spus Onita pentru Ziua de Constanta.

Cititi aici intregul material despre scandalul de la Constanta.

 

Vedeti si:

Arbitrii din judetul Constanta sunt in greva

Aurel Onita a vorbit despre greva arbitrilor constanteni (VIDEO)

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!