Începând de azi, pe site-ul FRF.ro poți găsi harta școlilor de arbitri din România. Aceasta este disponibilă aici.

Comisia Centrală a Arbitrilor, la inițiativa președintelui Kyros Vassaras, a demarat programul ”Fii parte din joc! Fii arbitru!”, care are la bază un curs a cărui structură a fost construită de Liviu Ciubotariu, membru CCA, și Sorin Boca, manager grassroots în zona de arbitraj.

Astfel, cu sprijinul Comisiilor Județene, în perioada aceasta au loc cursuri pentru tinerii care doresc să devină arbitri de fotbal.

Cursul de formare a arbitrilor de fotbal se adresează tinerilor (băieţi şi fete) cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, care sunt apţi din punct de vedere medical pentru efort fizic. Acesta este elaborat de CCA și va fi organizat în fiecare județ din țară, prin intermediul Comisiilor Județene de Arbitri. În măsura timpului disponibil, la ședințele de curs vor participa și arbitri internaționali.

Cursul îi va familiariza pe cursanți cu Legile Jocului de Fotbal, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) şi Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Fotbalistice (RODAF).

Pentru a fi cât mai ușor pentru tinerii pasionați de fotbal să descopere și meseria de arbitru, a fost creată o hartă interactivă cu informații despre școlile de arbitri din diferitele zone ale țării. Harta va fi permanent actualizată. Detalii sunt disponibile dând click pe județele marcate pe hartă.

DESCHIDE HARTA ȘCOLILOR DE ARBITRI

Arbitrii FIFA Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Marcel Bîrsan, Radu Petrescu, Andrei Chivulete, Marian Barbu și Ana Maria Terteleac povestesc începuturile carierei lor în arbitraj și îi invită și pe tinerii pasionați de fotbal să se înscrie la cursurile școlilor de arbitraj din diferite județe ale țării.

Sursa: FRF