Adrian Comanescu: “Am dorit o competitie corecta. Presedintele FIFA nu ar putea candida la functia de presedinte al AJF Valcea” / Comunicat de presa

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariufeb. 16, 2015

In urma deciziei Comitetului Executiv al AJF Valcea, prin care i-a fost respins dosarul de candidatura, arbitrul de prima liga Adrian Comanescu a dorit sa faca unele precizari. Iata mai jos comunicatul transmis de acesta:

COMUNICAT DE PRESA

 

Referitor la Decizia Comitetului Executiv al AJF Vâlcea din data de 13.02.2015 prin care a fost respins dosarul de candidatură al Subsemnatului, precum și cu privire la declarațiile ulterioare ale domnului Constantin Pintilie, doresc să fac următoarele precizări:

1. Mi-am exprimat dorința de a candida la funcția de Președinte al AJF Vâlcea exclusiv din convingerea că pot aduce un nou mod de lucru și implicit numeroase beneficii activității fotbalistice din județul Vâlcea. Trebuie să recunoaștem cinstit că, în prezent, deși această zonă are un potențial fotbalistic deosebit, acest potențial nu este valorificat pe deplin.

2. Subliniez încă o dată că tot ceea ce am dorit a fost și este în continuare o competiție corectă între candidați, în limitele legii și ale statutului AJF, bazată pe proiecte de viitor și programe de candidatură concrete, iar membrii afiliați ai AJF Vâlcea să voteze candidatul pe care îl consideră cel mai nimerit să le reprezinte interesele.

3. Observ însă cu mâhnire că actuala conducere a AJF Vâlcea nu cunoaște nimic despre principiile de bază ale activității fotbalistice, respectiv  fair-play și concurență loială, singura preocupare concretă a acesteia fiind să îmi interzică prin orice mijloace să candidez la funcția de Președinte al AJF Vâlcea.

4. Declarațiile domnului Pintilie conform cărora am depus dovada îndeplinirii funcției de președinte la niște cluburi neafiliate dovedește ori reaua-credință a acestuia și dorința sa de a induce în eroare opinia publică, ori necunoașterea statutului organizației pe care o conduce, deoarece art. 36 pct. 3 lit. d nu face nici un fel de referire la structuri sportive afiliate la AJF Vâlcea ci face referire expresă la cluburi sportive cu activitate fotbal organizate conform Legii 69/2000. Mai mult decât atât explicații de genul “Juristul AJF nu a dat aviz favorabil dosarului lui Adrian Comănescu, pentru că nu îndeplineşte condiţia din statutul AJF impusă la articolul 36, punctul 3, litera D, să aibă minim 4 ani funcţii de conducere. Nu scrie că perioada este cumulată, aceasta trebuie să fie continuă.” Nu pot fi avute în vedere tocmai pentru că în situația în care nu se specifică dacă perioada de 4 ani poate fi continuă sau cumulată nimeni nu poate face această distincție conform unui principiu de drept care prevede că unde legea nu distinge nici noi nu trebuie să distingem!

5. Chiar și modul în care a fost adoptată decizia Comitetului Executiv cu 3 voturi pentru, 1 împotrivă și 4 abțineri dovedește reaua-credință a conducerii AJF Vâlcea, deoarece din 8 membri prezenți la ședință votul a doar 3 membri nu înseamnă că respective decizie a întrunit cvorumul cerut de statut. Ba mai mult decât atât oricine poate observa că din cei 3 membri care au votat pentru respingerea dosarului meu doi dintre aceștia sunt direct interesați în această chestiune și implicit aveau obligația de a se abține de la vot, respectiv domnul Pintilie Constantin – contracandidatul meu și domnul Tudorica Ion-președinte al CJA Vâlcea și subaltern al domnului Pintilie în cadrul AJF Vâlcea. 

6. În concluzie, las opinia publică să decidă cu privire la comportamentul și modul în care înțeleg să organizeze o așa-zisă competiție democratică cei care ar trebui să asigure respectarea și implementarea la nivelul județului Vâlcea a tuturor principiilor activității sportive în general și a activității fotbalistice în special.

De asemenea, în încheiere, vă rog să observați că astfel cum este redactat textul incriminat în 

prezent președintele FIFA sau UEFA, ori președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor nu ar putea candida la funcția de președinte al AJF Vâlcea. Se pune întrebarea: Oare persoanele anterior menționate nu ar avea destule cunoștințe despre 

managementul unei organizații sportive sau nu i-ar recomanda realizările profesionale pentru a candida la funcția de președinte al AJF Vâlcea??!!! 

 

16.02.2015                                                                                        ADRIAN COMANESCU

 

VEZI SI:

Adrian Comanescu: “Ce a făcut AJF este un abuz”

Lui Adrian Comanescu i s-a interzis candidatura la functia de presedinte al AJF Valcea

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!