Lui Adrian Comanescu i s-a interzis candidatura la functia de presedinte al AJF Valcea

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariufeb. 15, 2015

adi comanescu_600x256

Adrian Comănescu, stopat de Comitetul Executiv al AJF Vâlcea 

Autor: Adi GEORGESCU 

Întrunit astăzi (n.r. vineri), Comitetului Executiv al AJF Vâlcea a respins dosarul de candidatură la funcţia de preşedinte al forului, depus de către arbitrul Adrian Comănescu. 

Astfel, fostul jucător al Chimiei, Constantin Pintilie (actualul şef al AJF) rămâne unicul candidat pentru postura de şef al AJF Vâlcea. Pentru cele două posturi de vicepreşedinte al AJF au fost validate toate cele cinci candidaturi: Dumitru Drăgănescu (Forestierul Romani), Nicon Diaconeasa (CSC Orleşti), Nicolae Chiriţă (actual vicepreşedinte), Grigore Tomoioagă (fost şef al Comisiei de Arbitri Vâlcea) şi Daniel Demetrescu (arbitru şi actual secretar al AJF).

AdiComanescu_Respingere Dosar_AJF-VL_saptamana.net

”Juristul AJF nu a dat aviz favorabil dosarului lui Adrian Comănescu, pentru că nu îndeplineşte condiţia din statutul AJF impusă la articolul 36, punctul 3, litera D, să aibă minim 4 ani funcţii de conducere. Nu scrie că perioada este cumulată, aceasta trebuie să fie continuă. El a venit cu nişte hârtii de la nişte cluburi neafiliate. Nu eu am impus aceste reguli ca să împiedic candidatura lui Adrian Comănescu, aceste condiţii sunt de mulţi ani, din contră, acum sunt mai lejere, înainte era obligativitatea a 7 ani” a declarat şeful AJF Vâlcea, Constantin Pintilie.

Patru din cei opt membri ai Comitetului Executiv s-au abţinut de la vot!

Nu mai puţin de patru din cei opt membri ai Comitetului Executiv al AJF, s-au abţinut azi de la vot! Întrebarea este, pentru ce sunt ei membri ai acestui for, dacă nu sunt în stare să voteze ceva, pro sau contra şi adoptă varianta cea de a se spăla pe mâini, adică de a se abţine. În plus, de ce se menţine de ani buni doar în statutul AJF Vâlcea această regulă stupidă, a celor patru ani, care este doar pentru a îngrădi alţi candidaţi? La alte AJF-uri din ţară, nu există această regulă.

”Voi urma celelalte căi legale de recurs, pentru a îmi face dreptate” a replicat arbitrul de lot naţional, Adrian Comănescu.

Cel mai probabil, cazul va ajunge la Tribunalul Vâlcea, aşa cum s-a întâmplat în 2009 şi la Dolj, când Silviu Bogdan a câştigat în instanţă dreptul de a candida, după ce anterior îi fusese respins dosarul, iar ulterior a câştigat şi alegerile.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea este programată pe data de 28 februarie, de la ora 11,00, la Casa Sindicatelor. Membrii acesteia pot decide însă prin vot să accepte candidatura lui Adrian Comănescu şi astfel, implicit, să fie alegeri la acea dată şi pentru postul de preşedinte. 

Sursa: saptamana.net

Iata si ce declarase Adrian Comanescu inaintea sedintei Comitetului Executiv al AJF Vâlcea, in care i s-a interzis candidatura:

”Îl respect pe fostul fotbalist al Chimiei, Constantin Pintilie, dar mă deranjează când aud că, în calitate de preşedinte AJF, se teme de o confruntare directă şi refuză competiţia, dând dovadă de lipsă de fair-play. Dânsul face tot ce este posibil, pentru a îmi respinge dosarul de candidatură. Pun în orice moment la dispoziţia opiniei publice, actele care atestă că dosarul meu este complet, iar ceea ce încearcă să sugereze preşedintele AJF, nu are nimic în comun cu legea. Vreau să explic că legea care reglementează organizarea si funcţionarea sistemului naţional de educaţie fizică şi sport este legea nr.69/2000 şi este obligat să ţină cont de prevederile acesteia. Domnul Pintilie, în mod intenţionat, refuză cu obstinaţie să ia în calcul vechimea mea în funcţiile de conducere a DJTS Vâlcea, doi ani director adjunct şi 7 ani director executiv. Nu îi cer decât să respecte legea şi să dea dovadă de fair-play, acceptând competiţia şi fie ca cel mai bun să câştige. Dânsul ştie, dar intenţionat omite, să ia în calcul în analiza dosarului meu, că cel puţin 6 AJF-uri din ţară sunt conduse de foşti sau actuali arbitri (Maramureş-Cristi Balaj; Alba-Sorin Corpodean; Argeş-Cornel Sorescu; Teleorman-Stan Prodan; Gorj-Mihai Prunariu; Bacău-Cristian Sava). Am încredere totală în obiectivitatea şi imparţialitatea membrilor Comitetului Executiv al AJF Vâlcea şi sunt convins că, vineri, aceştia nu vor avea nimic împotrivă ca eu să candidez la funcţia de preşedinte.” (sursa: saptamana.net)

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!