In urma batailor primite de colegi, 30 de arbitri constanteni refuza sa mai oficieze in campionatul judetean

Postat de Ionut BorcanNici un comentariumai 30, 2014

marian-carson-operat_1_zc

Dupa greva de anul trecut, se spera ca la Constanta lucrurile vor intra pe un fagas normal. Din pacate insa, arbitrii au continuat sa fie victime ale huliganilor care imbraca tricourile de fotbalisti in campionatul judetean. Urmare a batailor incasate in ultimul timp de catre colegii lor, 30 de arbitri – in frunte cu presedintele Aurel Onita – au hotarat sa nu mai oficieze la meciurile organizate de AJF Constanta. 

“Trebuia să tragem cumva un semnal, altfel se va petrece o tragedie„, a spus Aurel Onita pentru Gazeta Sporturilor. 

Asistentul FIFA explica pentru gsp.ro si cum s-a ajuns la aceasta situatie: 

– „Le sînt retrase suspendările. De exemplu, agresorul care l-a desfigurat pe Marian Carson a primit doi ani de pauză, apoi i s-a redus la un an. Iar observatorul, care e şi trezorierul AJF, a scris că «arbitrul a căzut cu nasul în pămînt!»”

– „Oameni din AJF schimbă rapoartele de arbitraj. Acestea au mai multe foi. Pe unele dintre ele sînt trecute cartonaşele. Ei le înlocuiesc! Ne-am dat seama de manevră doar după ce au uitat să scoată şi ultima foaie, unde scrie că se reţin carnetele. Se băteau cap în cap!”

– „Unui jucător suspendat timp de un an i s-a redus suspendarea la trei luni. Începînd de la finele campionatului! A reintrat din prima etapă, şi-a ispăşit pedeapsa în vacanţă”

– „Un arbitru mi-a povestit ce discutau jucătorii în jurul său. «Îi batem pe arbitri acum?». «Nu, mă, abia de etapa viitoare. Asta e restanţă!»”. 

Momentul culminant, care a dus la protestul arbitrilor, a fost bataia primita duminica trecuta de catre Laurentiu Ciuchita. Acesta a fost agresat pe teren, la finalul meciului Marmura Deleni – Speranta Nisipari 1-5, chiar sub ochii prietenei si ai copilului acesteia! „Opriţi-vă, îl omorîţi”, a strigat femeia, moment in care agresorii l-au lasat să plece, conform gsp.ro.

Cititi aici intregul material scris de Justin Gafiuc si Răzvan Luţac despre situatia de la Constanta.

Vezi si:

Arbitru operat dupa ce a fost lovit cu salbaticie la un joc din Liga 4 Constanta

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!