Vassaras: “Arbitrii români au primit cele mai multe delegări în Europa din istorie”

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariudec. 13, 2014

 

(VIDEO) Vassaras: „Pentru Euro 2016 avem un candidat cu şanse, pe Ovidiu Haţegan” 

 

România poate avea după mult timp un arbitru la un turneu final. Într-un interviu acordat Digi Sport, preşedintele CCA, Kyros Vassaras, susţine că Ovidiu Haţegan are şanse mari de a fi prezent la Euro 2016. 

„Pentru Euro 2016 avem un candidat cu şanse, pe Ovidiu Haţegan”, a declarat Vassaras, care a explicat şi motivele pentru care doi dintre arbitrii cei mai apreciaţi din România, Cristi Balaj şi Alexandru Tudor, nu intră în aceeaşi categorie: „Pe cei de la FIFA nu-i interesează clasamentul arbitrilor din ţară, ci potenţialul acestora. Iar Balaj şi Tudor nu mai au potenţial de creştere. Ei sunt cei mai buni din România, dar Balaj nu mai poate ajunge la următorul turneu final”. 

„În acest moment, pot să vă spun că arbitrii români sunt printre primii din Europa, la pregătirea fizică. Din iulie şi până acum, arbitrii români au primit cele mai multe delegări în Europa din istorie”, a mai precizat grecul din fruntea CCA. 

Kyros Vassaras a fost criticat dur în ultima perioadă, din cauza arbitrajelor din competiţia internă, dar şi pentru faptul că se ocupă de CCA din Grecia. 

„Ideea e că trebuie să judecăm omul după treaba pe care o face, nu după locul în care se află. Nici în comisiile de la UEFA sau FIFA nu e permanent cineva la Zurich sau Geneva. Nu e nicio diferenţă că sunt la Atena sau la Bucureşti, pentru că urmăresc toate meciurile”, a afirmat Vassaras. 

„Obiectivul meu nu e să schimb lucrurile de pe o zi pe alta, ci să pregătesc viitorul”, susţine fostul arbitru. 

Arbitrajul lui Istvan Kovacs la meciul dintre ASA Tg. Mureş şi Steaua a declanşat unul dintre cele mai mari scandaluri din acest sezon. Vassaras a recunoscut că a fost dezamăgit de centralul din Carei, cu care a discutat personal. 

„Vorbescu cu toţi, aşa cum antrenorul vorbeşte cu toţi jucătorii. I-am spus că am fost surprins. Am fost dezamăgit de prestaţia sa. Şi el a fost dezamăgit. Am discutat despre asta”, a spus preşedintele CCA. 

Pentru a vedea ce a mai declarat Kyros Vassaras click aici. (VIDEO) 

Sursa: digisport.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!