Unul dintre cei mai buni arbitri europeni va conduce Romania – Polonia

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariunov. 09, 2016

skomina_planet-si-640x448Partida România – Polonia, care se va disputa pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, va fi oficiată de o brigadă de arbitri din Slovenia. La centru se va afla Damir Skomina, care a împlinit 40 de ani pe 5 august, arbitrul sloven având în palmares 127 de meciuri internaţionale.

Arbitru FIFA din 2003, Skomina a adunat prezenţe la ultimele trei ediţii ale Campionatului European. Dacă în 2008 a fost doar al patrulea oficial, în celelalte două ediţii a ajuns până în faza sferturilor, arbitrând meciurile Germania – Grecia, scor 4-2 (la Euro 2012), respectiv Ţara Galilor – Belgia, scor 3-1. În actualele preliminarii europene pentru calificarea la Cupa Mondială a fost delegat la meciul Olanda – Franţa, câştigat de oaspeţi cu 1-0, în timp ce în Liga Campionilor a fost prezent la două meciuri din faza grupelor şi unul din play-off.

Skomina va fi ajutat de trei dintre conaţionalii care i-au fost colegi de brigadă la Euro 2016, Jure Praprotnik şi Robert Vukan fiind delegaţi la meciul de vineri ca asistenţi, iar Matej Jug ca al patrulea oficial. Observator de arbitri a fost desemnat Rodger B. Gifford din Ţara Galilor, în timp ce comisar FIFA a fost ales Mark Blackbourne din Anglia.

„Centralul” sloven va arbitra în premieră naţionala României, însă la nivel de cluburi a fost delegat la un meci al unei echipe din ţara noastră, FC Vaslui, în duelul cu AEK Atena, din a doua manşă a play-off-ului Europa League, ediţia 2009-2010.

Sursa: frf.ro (Mihai Andries)

Foto: planet.si

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!