Un nou an reușit pentru arbitrii ieșeni (FOTO)

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariudec. 13, 2017

La sfârsitul săptămânii trecute a avut loc Gala Excelenței arbitrilor ieșeni în care au fost premiați cei mai buni arbitri din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor din acest an.

Și în acest an, rezultatele arbitrilor ieșeni au fost foarte bune. În urma finalizării Programului de Dezvoltare pentru Tinere Talente organizat de CCA, Cosmin Roman a promovat în Lotul de arbitri al Ligii a III-a și tot la acest nivel se vor regăsi Valentin Burlă și Lucian Diaconu, care au promovat examenul organizat în luna octombrie.
În cadrul programelor de monitorizare ale CCA se mai regăsesc 2 ieșeni: Adrian Vornicu, monitorizat pentru Liga 1, va participa în 2018 la cursul CORE organizat de UEFA pentru arbitrii și arbitrii asistenți de perspectivă și Vlad Baban, monitorizat pentru Liga 2.
De asemenea, alți 3 colegi vor continua anul viitor în Programul de Dezvoltare “Cavalerii viitorului”: arbitrii Gabriel Mihuleac și Mihai Moisă, dar și arbitrul asistent Iulian Contofan.
În această toamnă 22 de tineri au devenit arbitri stagiari și au început să arbitreze la nivelul competițiilor de copii și juniori.
În ceea ce privește reprezentarea internațională, Vlad Ciobanu se regăsește pentru al doilea an consecutiv pe lista FIFA a arbitrilor de fotbal în sală. În ultimii 25 de ani, Iașul a mai avut doi arbitri FIFA: Anton Heleșteanu (arbitru) și Ionel Popa (arbitru asistent).
Premianţii campionatului judeţean de fotbal:
Arbitri:
Locul 1: Gabriel Mihuleac (19 ani), Locul 2: Mihai Moisă, Locul 3: Sebastian Șpaiuc.
Menţiuni speciale pentru cea mai bună ascensiune pe parcursul acestui an: Răzvan Tomozei, Claudiu Bălan și Rareș Darabană.
Arbitri asistenţi:
Locul 1: Iulian Contofan, Locul 2: George Macovei, Locul 3: Cosmin Ungureanu.
Menţiuni speciale pentru cea mai bună ascensiune pe parcursul acestui an: Alexandra Cosma, Vlad Hriscu, Daniel Hriscu, Bogdan Ciumală.
„Suntem mulțumiți de rezultatele pe care le-am obținut și în 2017. Este al doilea an consecutiv în care reușim să aducem mai mulți arbitri în loturile divizionare. Muncim în continuare să facem performanță. Sunt onorat că pot să lucrez cu un grup de tineri dornici să progreseze și care se implică zi de zi în activitatea noastră. Ne concentrăm acum să avem reprezentativitate și la nivelul Ligii 1. Acest lucru ar da un plus de valoare și ar fi un factor motivațional suplimentar pentru colegii tineri” – Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.
În acest moment CJA Iași are peste 200 arbitri activi și situează Iașul în primele 5 județe din țară ca număr de arbitri. Dintre aceștia 15 arbitri sunt divizionari: 2 arbitri de fotbal în sală de liga I (1 arbitru FIFA), 1 arbitru asistent de liga a IIa și 12 arbitri de liga a IIIa (6 arbitri și 6 arbitri asistenți). 

Sursa: CJA Iasi

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!