Ultimele decizii ale IFAB referitoare la Legile Jocului

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariumart. 07, 2015

IFAB_250X126International Football Association Board (IFAB), care generează regulile celui mai iubit joc din lume, a respins propunerea unui înlocuiri suplimentare, a 4-a, în prelungirile meciurilor, relatează Reuters.

IFAB, alcătuit din 4 reprezentanţi ai federaţiilor britanice şi 4 ai FIFA, a respins ideea unui înlocuiri suplimentare, pe motiv că aprobarea ar putea declanşa cereri pentru un mai mare număr de înlocuiri în timpul meciurilor. IFAB a fost de acord că tripla sancţiune, în cazul unui fault de pe postul de ultim apărător, este prea dură şi a acceptat ca să se renunţe la suspendarea de un meci, pe acest subiect discuţiile urmând să continue. În cazul unui asemenea fault în careu, echipa care l-a comis este sancţionată cu penalty, eliminare şi suspendare pe un meci.          

Forul internaţional a solicitat mai mult timp pentru analiză a propunerii federaţiei olandeze, care susţine un sistem video ce ajută arbitrii să ia cele mai bune decizii. Experimentul se derulează deja în Olanda, unde un arbitru asistent suplimentar urmăreşte un monitor tv şi este în legătură radio cu arbitrul de centru, pe care îl ajută în luarea deciziilor corecte în momente cruciale.

Pentru ca o modificare de regulament să intre în vigoare, membrii IFAB trebuie să aprobe propunerea cu o majoritate de 75%.

Sursa: digisport.ro / Agerpres

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!