SPRAY-UL CU SPUMĂ A DEBUTAT ÎN LIGA 1

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuiul. 14, 2015

Noul sezon al Ligii I a adus în premieră folosirea de către arbitri a spray-ului cu spumă la loviturile libere

Şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 11 mai 2015 a aprobat folosirea de către arbitri, din sezonul 2015-2016 al Ligii I, a spray-ului cu spumă la loviturile libere, pentru marcarea locului în care s-a produs infracţiunea şi semnalarea locului unde trebuie să se poziţioneze zidul echipei sancţionate.

Primul meci în care a fost folosit spray-ul cu spumă a fost cel disputat vineri 10 iulie, pe stadionul Dinamo, între FC Voluntari şi CSMS Iaşi, scor 1-1. Centralul Iulian Dima din Bucureşti a avut onoarea de a fi primul arbitru din Liga 1 care a folosit spray-ul cu spumă.

”Beneficiul este acela că se evită sancționarea jucătorilor pentru nerespectarea distanței regulamentare. Și, tocmai fiindcă aceasta este respectată, pot apărea oportunități de a marca din lovituri libere din apropierea suprafeței de pedeapsă, loc în care este folosit spray-ul cu spumă”, a declarat Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Sursa: FRF

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!