Scene de K1 la Buzau.Cel mai bun arbitru al judetului,snopit in bataie de oamenii de ordine si spectatori

Postat de Cosmin VaidaNici un comentariuapr. 21, 2015

dan-popescu-arbitruEtapa trecută din cadrul Ligii a IV-a Buzău, desfăşurată sâmbătă, 18 aprilie, a fost marcată de un incident extrem de grav petrecut la finalul meciului disputat la Gherăseni între echipele Diadema şi Petrolul Berca, scor 2-4. Totul a semănat cu scene desprinse parcă din luptele K1, iar victimă a căzut cel mai bun arbitru buzoian al momentului, Dan Popescu (foto principal, în stânga), cel care este şi vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri în Buzău. Acesta a fost transportat de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean. ”Fluieraşul” a fost pur şi simplu snopit în bătaie de către unul dintre oamenii de ordine de la stadion şi alţi câţiva huligani, chiar sub privirile preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coşconea, şi ale primarului din Gherăseni, Stroe Sava!

Momentele tensionate au apărut încă din timpul jocului după ce, la jumătatea primei reprizei, jucătorul echipei gazdă Gheorghe Bădicu l-a lovit peste mână pe arbitru fiindcă îi arătase cartonaşul roşu pentru că îl înjurase ca la uşa cortului. Individul a refuzat să părasească terenul de joc şi, mai mult, a încercat să-l bată pe Dan Popescu, însă numai intervenţia coechipierilor a făcut ca acest lucru să nu se întâmple.

După câteva minute, în incinta terenului au pătruns mai multe persoane străine care au înjurat şi ameninţat arbitrul, motiv pentru care acesta le-a solicitat să plece dincolo de gard, în caz contrar, după cele trei minute arătate conform regulamentului, urma să fluiere finalul meciului. La pauză, deoarece situaţia putea degenera, iar brigada de arbitri se simţea ameninţată, centralul Dan Popescu l-a anunţat pe primarul Stroe Sava, care dăduse buzna în cabină să-i reproşeze maniera de arbitraj, că nu sunt îndeplinite condiţiile minime de securitate şi se vede nevoit să apeleze serviciul 112! ”Centralului” i s-a garantat însă că situaţia va fi sub control!

Doar vorbe, fiindcă imediat după terminarea partidei, în drumul spre vestiarul arbitrilor, mai mulţi indivizi s-au năpustit asupra centralului, acesta fiind linşat în bătaie inclusiv de către unul dintre oamenii de ordine, care i-a dat cu pumnul în cap, iar altul l-a lovit cu piciorul în faţă, provocându-i o hemoragie. Totul petrecându-se sub privirile edilului care garantase securitatea brigăzii de arbitri, iar acum stătea şi privea nepăsător scenele de K1!

După ce s-a încuiat în cabină împreună cu ceilalţi colegi (Laurenţiu Constantin şi Petru Lungu), Dan Popescu a sunat la 112 pentru a solicita ambulanţa, cea care a sosit imediat la faţa locului, însă nu şi poliţia. Arbitrul a fost transportat la spital unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare, diagnosticul medicilor fiind traumatism mandibular şi cranian prin agresiune!

Sunt indignat şi de faptul că am fost bătut cu bestialitate, chiar sub privirile preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Pompiliu Coşconea, care pur şi simplu nu a schiţat niciun gest să intervină, celor responsabili cu ordinea şi ale primarului Stroe Sava, tocmai cel care ne garantase securitatea când am spus că voi suna la 112. Actele de huliganism petrecute în ultima perioadă pe terenul de fotbal nu fac altceva decât să inducă o stare de teamă şi nesiguranţă pentru toţi arbitrii, în special cei tineri. Cum pot eu, ca şi vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri, să le mai spun să meargă liniştiţi la meciuri, când tocmai noi, cei cu experienţă, suntem bătuţi. De ce nu se iau măsuri drastice? Chiar trebuie să aşteptăm să se întâmpla o tragedie?”, a spus, pentru liga2.ro, arbitrul Dan Popescu.

Victima urmează să îşi scoată şi un certificate medico-legal pentru a depune o plângere penală împotriva agresorilor, inclusiv a primarului Stroe Sava, pe care îl acuză de incitare la violenţă.

Dan Vasile Popescu este, conform Comisiei Centrale a Arbitrilor, cel mai bun arbitru al judeţului Buzău. Acesta este delegat ca arbitru asistent la meciurile din Liga 2.

SURSA: LIGA2.PROSPORT.RO

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!