Reguli noi la Campionatul Mondial din Brazilia

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuiun. 12, 2014

mingea depaseste linia portii

Campionatul Mondial care va debuta asta-seara va aduce si cateva noutati. Cea mai importanta este legata de folosirea tehnologiei video. “Goalcontrol-4D” ii va ajuta pe arbitri in cazul fazelor limita, cand mingea depaseste sau nu linia portii. Marja de eroare a acestuia este de 5 mm, sistemul avand 14 camere capabile sa surprinda 2500 de cadre pe secunda. 

Dar iata care sunt cele patru reguli noi, conform gsp.ro:

“1. Arbitrii pot solicita ajutorul „Goalcontrol-4D” ca să verifice dacă mingea a trecut sau nu linia porţii la fazele litigioase, procentul de eroare fiind foarte mic. Nemţii asigură că sistemul va înlătura orice dubii.

2. La fel ca în America de Sud, „centralul” e dotat cu spray temporar. Va trasa cu spumă linia de 9,15 metri la care trebuie să stea zidul şi locul executării loviturii libere. Cine trişează este avertizat instant!

3. După modelul hocheiului, la sfîrşitul partidelor, jucătorii vor avea obligaţia să se alinieze pentru a-şi strînge mîinile, adunaţi la mijlocul terenului. Un fel de repriza a treia, derulată sub semnul fair-play-ului.

4. Vor fi permise, în premieră, pauzele de hidratare. Arbitrii vor putea întrerupe meciurile disputate în condiţii extreme, caniculă ori umiditate. Prima aplicare va fi la Italia – Anglia de la Manaus, pe 14 iunie.”

Vezi si:

Yuichi Nishimura va fluiera startul Cupei Mondiale  / Arbitrii primelor patru jocuri

ARBITRII CARE VOR OFICIA LA CUPA MONDIALA DIN BRAZILIA

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!