PRIMII PASI IN IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI NATIONAL PENTRU DEZVOLTAREA ARBITRAJULUI / BRASOV JUNIOR’S CUP 2014

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuaug. 18, 2014

robert_dumitru_brasov2014_frf

Brașov Junior’s Cup, cel mai important turneu de fotbal pentru copii și juniori organizat în sud-estul Europei, ediția 2014, a reprezentat o ocazie bună pentru demararea ”Programului național pentru dezvoltarea arbitrajului” prezentat de noul președinte CCA, Kyros Vassaras. 

Unul dintre punctele din program face referire la atragerea tinerilor către arbitraj și identificarea eventualelor talente încă din primii ani de activitate. Pentru acest lucru, arbitrii activi și cu notorietate devin mentori/antrenori pentru cei foarte tineri, cărora le vor urmări prestațiile și le vor oferi sfaturi. Arbitrilor din Liga 1 care vor îndeplini și rol de mentor li se vor alătura și observatori activi care, la rândul lor, vor avea sarcina de a-i instrui pe arbitrii tineri. 

La actuala ediție Brașov Junior’s Cup, Robert Dumitru, Florin Hâncu și Marius Beudean au fost oficialii delegați să îi supervizeze pe cei 54 de arbitri care au condus cele 691 de jocuri disputate în cadrul competiției. Cel mai tânăr arbitru a fost Iana Filip, 14 ani, iar cel mai experimentat a fost Marian Barbu (a condus finalele U13, U14, U15, U16). Barbu este ”produsul” PROGRAMULUI DE TINERE TALENTE demarat în 2012. În 2014, el a fost promovat în Liga 2. 

De acum înainte, Comisia Centrală a Arbitrilor își dorește să identifice și să îi încurajeze pe tinerii arbitri încă de la vârsta de 14-16 ani, pentru implementarea programului Grassroots la nivel de arbitraj urmând a fi responsabil Augustus Constantin. 

arbitri+kovac_brasov2014_frf_600x433

Brașov Junior’s Cup, competiție organizată cu sprijinul Federației Române de Fotbal, a adunat la start 216 de echipe. Printre cei care au asistat la jocuri, din partea FRF s-au regăsit și Zoltan Kovac, manager dezvoltare fotbalistică, și Aurel Țicleanu, manager al departamentului de scouting, care au și prezentat noua strategie de dezvoltare a fotbalului românesc și metode noi de antrenament specifice vârstei. 

Sursa: frf.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!