POZITIA CCA CU PRIVIRE LA JOCUL CS MIOVENI – CFR CLUJ

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariudec. 05, 2014

 

Spre știința Cluburilor și celor interesați

Spre reinformarea arbitrilor

 

 

În urma comentariilor apărute în presă cu privire la situația petrecută înainte de marcarea golului trei al echipei CFR Cluj, în jocul  CS Mioveni – FC CFR 1907 CLUJ SA, din sferturile Cupei României din data de 02.12.2014 , situație în care un jucător al echipei CS Mioveni  trimite în mod voluntar mingea în afara terenului de joc ca un coechipier să primească îngrijiri medicale, Comisia Centrală a Arbitrilor dorește să facă următoarele precizări. 

Deoarece Legile Jocului reglementează în mod explicit doar procedura ce trebuie urmată în cazul jucătorilor accidentați (Legea 5 Arbitrul, Competențe și îndatoriri jocul trebuie oprit doar dacă un jucător este accidentat grav) UEFA a stabilit și a comunicat prin Ghidul Practic cu instrucțiuni suplimentare pentru arbitri și observatori de arbitri, următoarele: 

În situația în care consideră că un jucător este grav accidentat “arbitrul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucătorii nu trebuie să fie încurajați să trimită mingea în afara terenului de joc. Jucătorii care trimit mingea în afara terenului de joc nu trebuie să se aștepte ca mingea să le fie returnată de către jucătorii echipei adverse la reluarea jocului.” 

Având în vedere cele de mai sus, arbitrul nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sancționa tehnic și/sau disciplinar jucatorul/ i implicați în această situație. Respectarea și aplicarea Fair Play-ului este la discreția jucătorilor și nu a arbitrilor. 

În final dorim să reamintim tuturor că CCA acordă o mare importanță conceptului de Fair Play pe care îl susține și îl promovează, inclusiv lupta împotriva rasismului și discriminării. 

CCA 

 

Sursa: C.C.A.

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!