Pedro Proenca si-a anuntat retragerea din activitate

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuian. 23, 2015

PedroProenca_GI

Arbitrul Pedro Proenca (foto), în vârstă de 44 de ani, care a condus la centru finala Euro-2012 şi pe cea a Ligii Campionilor tot în 2012, a anunţat, joi, la Lisabona, că se retrage din activitate. 

„Vă anunţ că mi-am încheiat activitatea. Oboseala provocată de o activitate atât de solicitantă fizic şi psihic, precum şi faptul că mi-am atins obiectivele, au contat în luarea acestei decizii”, a declarat Proenca într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Federaţiei Portugheze de Fotbal. 

Pedro Proenca a precizat că s-a hotărât de şase luni să se retragă din activitatea de arbitru.

Prezent la Cupa Mondială din 2014, Proenca se afla printre favoriţii pentru a arbitra finala turneului, însă în cele din urmă la meciul dintre Germania şi Argentina a fost delegat italianul Nicola Rizzoli. 

Născut la Lisabona la 3 noiembrie 1970, Pedro Proenca, arbitru FIFA din 2003, a condus la centru aproximativ 100 de meciuri internaţionale. Printre partidele arbitrate de el se numără şi Grecia – România, disputat la 15 noiembrie 2013, scor 1-3, în turul barajului de calificare la CM-2014, şi Legia Varşovia – Steaua, disputat la 27 august 2013, scor 2-2 în manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor. 

Sursa: Mediafax

Vezi si:

Pedro Proenca, ales arbitrul portughez al secolului

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!