O parere despre masura propusa de Blatter impotriva trisorilor

Postat de Ionut Borcan2 Comentariiian. 05, 2014

FIFA_MyGameIsFairPlay_300x128Suparat pe cei care pacalesc fotbalul, presedintele FIFA, Sepp Blatter, vine cu o propunere care sa duca la reducerea numarului de simulari. 

„Sunt extrem de iritat atunci când văd că jucător ce pare pe jumătate mort revine la viaţă şi se întoarce pe teren la doar câteva secunde după ce a fost scos pe marginea terenului. Arbitrul îl poate pedepsi lăsându-l în afara terenului până când dezavantajul numeric al echipei respectivului se concretizează într-un avantaj al adversarilor”, a declarat Sepp Blatter, conform Prosport. 

Pe de alta parte, fostul arbitru FIFA englez Dermot Gallagher, nu crede ca solutia propusa de Blatter ar fi si aplicabila. 

„Ai nevoie de arbitri foarte, foarte curajoşi care să ia decizii de acest gen, în special în meciurile importante. Este dificil pentru un arbitru să spună cu exactitate dacă un jucător a fost accidentat suficient de serios pentru a necesita îngrijiri medicale sau doar se preface. Din acest motiv nu cred că soluţia propusă de domnul Blatter se poate aplica în mod real”, a declarat Gallagher conform Prosport, care citeaza BBC. 

Ca o parere personala, simularea este una dintre cele mai mari probleme ale fotbalului. Si cred ca orice masura impotriva trisorilor este binevenita. Multe discutii apar in special atunci cand o decizie importanta, de exemplu acordarea unei lovituri de pedeapsa, este luata in mod eronat. Intotdeauna sunt acuzati arbitrii, lumea uitand de cei care incerca sa triseze – jucatorii. Daca arbitrul, care are partea lui de vina ca nu depisteaza simularea, face o greseala neintentionata, cea a jucatorului este una facuta cu buna stiinta, cu premeditare. Scopul lui este de a-l pacali pe arbitru si de a obtine un avantaj necuvenit pentru echipa sa. Adica mult mai grav, dupa parerea mea. Pe langa arbitru, el pacaleste fotbalul, adversarii si pe cei fara de care “sportul rege” nu ar mai avea niciun rost – spectatorii. Asta inseamna lipsa de RESPECT fata de ceilalti. Si trebuie pedepsita ca atare. Totusi, nici eu nu stiu in ce masura propunerea presedintelui FIFA ar putea fi aplicata de catre arbitri atunci cand este vorba de accidentari. Sunt intr-adevar situatii in care jucatorii scosi cu targa in afara terenului isi revin miraculos dupa ce ating pamantul. Dar sunt si situatii in care unii strang din dinti pentru a reveni cat mai rapid sa-si ajute echipa. Si atunci cum poate fi facuta diferenta? Daca lasam si acest aspect la latitudinea arbitrului, este foarte posibil ca efectul sa nu fie cel scontat, ba din contra – nemultumirile sa creasca. Poate ar fi o idee stabilirea unui timp minim (2-3 minute) in care jucatorii accidentati sa ramana in afara terenului pentru a primi ingrijiri medicale, desi atunci ar fi pedepsiti, pe nedrept, si cei care nu se prefac… Voi ce parere aveti?

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!