Kyros Vassaras, dupa Seminarul arbitrilor din Liga 1: ‘’Sunt mulțumit de rezultate și de dorința arbitrilor de a se dezvolta.’’

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuian. 14, 2023
De la stanga: Razvan Burleanu, Kyros Vassaras, Augustus Constantin

Saptamana aceasta, intre 9 si 12 ianuarie, arbitrii si observatorii de arbitri din Liga 1 au fost convocati de CCA pentru traditionalul curs de perfectionare inaintea reluarii campionatului.

L-am rugat pe presedintele CCA sa ne dea cateva detalii despre acest curs. Ca de fiecare data a raspuns cu amabilitate pentru ScoalaDeArbitri.ro.

 

‘’A fost un seminar intensiv, cu teste teoretice si video, plus un test fizic solicitant, la o intensitate mai mare decat inainte. De asememea, au existat si exercitii practice, pe teren, cu sprijinul arbitrilor locali din Bucuresti si Ilfov, care au avut rolul de jucatori. Arbitrii au exersat poziționarea și deplasarea in teren – managementul loviturilor libere, plasamentul la reluarea jocului (lovituri de colț, lovituri de poartă etc.) și în special pentru decizii în interiorul și în jurul suprafeței de pedeapsă.

Observatorii au avut ocazia să primească instrucțiuni instantanee de la difuzoarele care au fost amplasate in tribună.

M-am concentrat mai mult pe analiza grupului de lucru a subiectelor precum duelurile la nivelul solului și in aer – DOGSO/SPA – abateri în suprafata de pedeapsă (jucarea mingii cu mana, ținere, provocare etc) și decizii de gol, inclusiv daca a fost ofsaid sau nu, abateri și clarificări cu privire la Legea 11. Fiecare grup și arbitru individual au fost monitorizați pentru deciziile și opiniile lor, precum si in priviinta intervenției VAR sau nu.

Arbitrii au primit si alte instructiuni – despre adaugarea timpului suplimentar în favoarea unui timp de joc efectiv mai mare, mingea de arbitru, avantajul și controlul jocului.

Sunt mulțumit de rezultatele de la diversele teste și de dorința arbitrilor de a se dezvolta în toate aspectele care tin de arbitraj.’’, a declarat Kyros Vassaras pentru ScoalaDeArbitri.ro.

Presedintele CCA a fost principalul instructor pentru toate subiectele seminarului. De asemenea, Alexandru Deaconu a prezentat o tema despre comunicarea in camera VOR, iar Marcel Savaniu despre managementul loviturilor libere. Toți membrii CCA au avut rolul de supervizori pentru grupurile de lucru.

Pentru cele mai bune prezentari s-a folosit sala FRF – ‘’Nicolae Dobrin’’ și Phoenica Grand Hotel. Baza de antrenament Buftea a găzduit testele fizice și exercițiile practice, iar toți oficialii de meci au fost cazați în centrul FRF de la Mogoșoaia.

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!