INTERVIU | Istvan Kovacs: “Imi doresc sa ajung in varf”

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuian. 04, 2017

15871138_159542381197381_500876999_nScoalaDeArbitri va ofera astazi un nou interviu, dupa cel de ieri – cu fostul arbitru international Cristian Balaj. De data aceasta puteti afla, printre altele, cum a fost 2016 pentru Istvan Kovacs (foto: facebook) si ce asteptari are de la 2017.

Arbitrul din Satu Mare s-a nascut pe 16 septembrie 1984, la Carei, iar la doar 22 de ani conducea Supercupa Romaniei. Se intampla in 2007, an in care debuteaza in Liga 1. In 2010 devine cel mai tanar arbitru FIFA din Europa, iar in 2015 este promovat de UEFA in categoria “First”, a doua dupa “Elite”.

Cum a fost 2016 pentru tine?

Cel mai bun sezon al meu de cand sunt pe lista FIFA, cu delegari in grupele Europa League, in preliminariile UCL si preliminariile CM.

Care a fost cel mai dificil meci pe care l-ai condus in 2016?

Celtic – Astana, in mansa secunda din UCL, pentru ca echipa calificata s-a decis in minutul 90, dintr-o lovitura de pedeapsa.

Care este cel mai fair-play fotbalist din Liga 1, in opinia ta? Dar antrenor?

Razvan Marin si Ionut Popa.

Ce isi doreste Istvan Kovacs de la 2017?

Pace in suflet, sanatate in familie si putere de munca.

O amintire deosebita de anul trecut?

Cand 55000 de suporteri ai lui Celtic au cantat “You’ll never walk alone”.

Cea mai mare satisfactie din 2016?

Cele 6 delegari internationale, notele si aprecierile primite din partea observatorilor internationali.

In 2010 erai cel mai tanar arbitru FIFA din Europa. Unde iti doresti sa ajungi pe plan international?

Imi doresc sa ajung in varf, dar pentru asta trebuie rabdare, pas cu pas, nu merge de pe o zi pe alta.

Ai debutat in grupele Europa League pe 11 decembrie 2014, la jocul dintre Everton si FK Krasnodar. Cum a fost si ce sentimente ai avut?

A fost un vis devenit realitate, pentru ca intotdeauna mi-am dorit sa arbitrez in Anglia. Faptul ca acolo am debutat m-a bucurat enorm. Inseamna ca rugaciunile mele au fost ascultate.

Cum pregateste Istvan Kovacs un joc, din momentul in care primeste delegarea si pana ajuge la teren?

Vizionez partidele jucate de catre cele doua echipe, sistemul de joc, jucatorii problema, faze de atac pozitional si contraatac. Pe langa asta, fac antrenamente si incerc sa ma relaxez, citind carti sau vizionand filme documentare.

Ce trairi are un arbitru cand trebuie sa ia decizii nepopulare?

Eu, in momentul in care iau o decizie, ma gandesc doar la un singur lucru: sa fie decizia corecta, indiferent de numele echipei. Sa nu defavorizez o echipa sau alta. Un arbitru trebuie sa se detaseze de presiunea publicului sau a jucatorilor.

Te rog, transmite un mesaj iubitorilor de fotbal din Romania.

Un An Nou plin de bucurii si satisfactii! Sa incercam sa fim mai buni in 2017!

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!