Interviu cu Mark Clattenburg, arbitrul Supercupei Europei: “N-am visat ca voi fi o parte a acestei competitii”

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuaug. 18, 2014

Clattenburg-team-SupercupaE_12.08.14_uefa

“N-am visat ca voi fi o parte a acestei competitii. Este ceva imens: o ocazie minunată.”, a declarat englezul Mark Clattenburg pentru UEFA.com, inaintea Supercupei Europei. 

 

Arbitrul in varsta de 39 de ani a acordat un interviu lui Dan Ross, pentru site-ul oficial al UEFA, chiar inaintea partidei de la Cardiff, dintre Real Madrid si FC Sevilla (scor: 2-0). 

 

UEFA.com: Ești încântat să fii aici în Cardiff? 

Mark Clattenburg: Foarte mult. Nu se simte diferenta – acasă avem aceeași vreme furtunoasă! Dar e fantastic să ai Supercupa în Cardiff și să fii o parte a unui astfel de eveniment minunat. Acesta este un adevarat bonus, pentru mine. 

UEFA.com: Ti-ai reimprospatat cunostintele de spaniola? 

Clattenburg: Cateva cuvinte! Pentru un arbitru englez este o experienta minunata sa conduca un joc 100% spaniol. Vreau să reusesc cea mai bună performanță impreuna cu echipa mea. 

UEFA.com: Ce teme ati prelucrat? 

Clattenburg: Echipele se schimba in fiecare an, cu diferiti manageri și jucători, și este dificil la începutul unui sezon. Insa inaintea sezonului ei evolueaza in meciuri amicale, iar ca arbitrii ne uităm la tactica și ritmul lor de joc – toate micile detalii care ne pot ajuta în timpul celor 90 de minute. Dacă eu fac aceasta cercetare, treaba mea va fi mai usoara pe teren. 

UEFA.com: Există diferențe între jocurile de acest gen și meciurile din Premier League? 

Clattenburg: Diferențele nu sunt atat de evidente, liga engleză a devenit mai lenta și mai tehnica. În fotbalul internațional se ține mingea mai mult timp, dar este în continuare același joc, și aceleasi 90 de minute. 

UEFA.com: Cum vă pregătiți pentru un meci asa de important la inceputul sezonului? 

Clattenburg: Suntem pregătiți mental și fizic, chiar dacă acesta este primul joc mare al sezonului pentru noi. Am facut antrenament fizic și, de asemenea, am lucrat la partea mentala. Folosim psihologi sportivi pentru a ne asigura că suntem pregătiti mental pentru marele joc. 

UEFA.com: Programul dinaintea sezonului este la fel de intens ca cel al jucătorilor… 

Clattenburg: Este vorba despre momentul din extra-sezon. La finalul unei campanii esti obosit mental si fizic si este important să te odihnesti. Primim ajutorul UEFA, sfaturi cu privire la momentul pregatirii, deși eu nu ma opresc cu adevarat. Îmi place să ma pregatesc si sa cresc în mod constant intensitatea. Am crescut de acum aproximativ patru saptamani, așa că am știut, când a fost făcută aceasta delegare în urmă cu două săptămâni, că eram pregatit să merg dacă sunt solicitat. Nu am reacționat la numire, am fost pro-activ. Este important să-mi păstrez corpul in stare optima. 

UEFA.com: Care este programul tau înainte de lovitura de incepere? 

Clattenburg: Jocurile europene sunt diferite de Premier League, trebuie să te deplasezi cu o zi înainte de meci. Așa că ma asigur că am mâncat corect cu o noapte înainte și încerc să dorm bine. Echipa mea va participa la o intalnire pre-meci în dimineața jocului, pregătitoare cu cele două cluburi, și vom avea propriile noastre întâlniri de lucru în cadrul echipei, vom analiza lucrurile pe care le-am făcut bine în jocurile anterioare si vom încerca sa rezolvam orice problema aparuta in sezonul trecut. 

UEFA.com: In ultima perioada ai oficiat o semifinala UEFA Europa League si un sfert de finala Champions League: cu toate acestea te simti agitat? 

Clattenburg: Nu cred că i-as numi nervi, dar este un sentiment ciudat. Anticiparea. Esti atat de nerăbdator să ieși pe teren în fața a milioane de telespectatori într-un eveniment minunat. Pentru a fi o parte din acesta este pur și simplu uimitor – atunci când am început ca arbitru la 16 ani n-am visat ca voi fi o parte a acestei competitii. Este ceva imens: o ocazie minunată. 

UEFA.com: Care sunt obiectivele tale in acest moment? 

Clattenburg: In fiecare an mi-am propus sa-mi îmbunătătesc forma din sezonul trecut. Cred că anul trecut mi-a mers bine, dar încă mai trebuie să lucrez asupra aspectelor negative. Dacă pot să fac asta, recompensele vor veni. 

Sursa: UEFA.com

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!