Instruire la nivelul ligilor superioare pentru arbitrii si observatorii din judetul Dolj / Fevronia Ion: „Cursul a fost o reusita” (FOTO)

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuaug. 23, 2017

In zilele de 5 si 6 august 2017, CJA Dolj a organizat cursul de instruire pentru arbitrii si observatorii care oficiaza in Campionatul Judetean – Liga 4. Locatia aleasa a fost Golden House, un hotel de 4 stele, cel in care s-a cazat AC Milan inaintea meciului cu CSU Craiova, din Europa League! De altfel, conform celor prezenti, conditiile in care s-a desfasurat cursul au fost la nivelul celor oferite arbitrilor din esaloanele superioare. Pe langa participarea la temele prezentate de catre membrii comisiei conduse de arbitrul FIFA Sebastian Coltescu, arbitrii si observatorii au sustinut testarea teoretica si testarea video. In plus, arbitrii au fost testati fizic, pe stadionul „Aripile”, din Craiova. Iar recuperarea au facut-o la SPA-ul Hotelului Golden House!

Un alt lucru interesant a fost prezentarea noului sponsor principal al Comisiei Judetene de Arbitri Dolj – firma Ruris. Numele acestei firme se va regasi pe echipamentul arbitrilor.

La curs a participat si Horatiu Stanescu, presedintele AJF Dolj.

Zilele trecute, am avut deosebita placere de a participa la cursul de instruire al arbitrilor din cadrul CJA Dolj, un curs organizat cu mult profesionalism, devotement, la standarde europene, fiind o premiera in arbitrajul doljean. Am incredere si sunt convins ca acesta este doar inceputul  unei ere moderne, dar fireasca in acelas timp, pentru arbitrajul doljean. Multumim comisiei pentru eforturile depuse si suntem increzatori in viitor.”, ne-a declarat tanarul arbitru Ionisor Fugaru.

 “Începutul acestui sezon competiţional mi-a adus atât mie cât şi colegilor mei o surpriză foarte plăcută: cursul de instruire al lotului de arbitri şi observatori al Ligii a 4-a, un curs organizat de CJA Dolj la standarde de liga 1, în decurs de 2 zile, la un Hotel de 4 stele din Craiova. O experienţă nouă pentru mine. Am rămas încântat şi fascinat, deoarece pot spune că m-am simţit la fel ca un arbitru de top din România. Totul a fost organizat foarte atent, de la asigurarea asistenţei medicale pe tot parcursul testării fizice, recuperarea la centrul SPA din cadrul hotelului, până la asigurarea prânzului şi cinei la restaurantul hotelului. Membrii comisiei ne-au prezentat noile modificări ale Legilor Jocului, precum si alte teme (ofsaidul, jucarea mingii cu mâna) insotite de proiecţii video. Sunt mulţumit de informațile pe care le-am căpătat după un asemenea curs. Totodată sunt foarte motivat în a face lucruri cât mai bune atât pe terenul de joc cât şi la examenul de promovare pentru Liga a 3-a, deoarece asemenea cursuri îţi pot creşte acea dorinţă de a ajunge un arbitru la un nivel mai înalt. Ceea ce s-a organizat în judeţul nostru cred cu tărie că poate fi un exemplu de pus în practică şi de alte judeţe din ţară. Prin asemenea evenimente arbitrajul din România poate avea doar de câştigat.”, a spus Andrei Cosmin (21 de ani), arbitru asistent categoria I, pentru site-ul nostru.

„Din punctul nostru de vedere, cursul a fost o reusita. Ne bucuram ca am putut sa le oferim astfel de conditii arbitrilor si observatorilor nostri. Am fost multumiti de felul in care acestia s-au prezentat la teste. Suntem optimisti ca in noul sezon prestatiile vor fi la un nivel ridicat. Credem in valoarea si progresul lor. De asemenea, suntem convinsi ca vom avea arbitri care vor promova la Liga a 3-a, prin programul de dezvoltare, dar si prin examen. Reusita cursului s-a datorat muncii in echipa a membrilor comisiei si in mod deosebit presedintelui Coltescu. Speram ca la viitoarea consfatuire sa fim onorati si de prezenta unui membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor.”, a declarat pentru ScoalaDeArbitri.Ro fosta „asistenta” FIFA Fevronia Ion, vicepresedinte CJA Dolj.

Componenta Comisiei Judetene de Arbitri Dolj:

Coltescu Sebastian – Presedinte

Ion Fevronia – Vicepresedinte

Mitruti Daniel – Vicepresedinte

Padureanu Ion – Membru

Iliescu Mihai – Membru

Mirea Adrian – Secretar

Flueran Viorel – Colaborator

Dumitrica Omar – Colaborator

Constantinescu Eduard – Colaborator

Popescu Adrian – Colaborator

Constantinescu Daniela – Colaborator

Barbu Marian – Colaborator

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!