Doua romance in top 10 arbitri femei din lume in 2013 / Bibiana Steinhaus, numarul 1

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuian. 23, 2014

albon.steinhaus.dorcioman_603x254

Federatia Internatională de Istorie si Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat publicitatii clasamentul celor mai buni arbitri femei din 2013. In primele 10 locuri se afla si doua romance: Cristina Dorcioman (39 ani) si Teodora Albon (36 ani), care vin dupa un an de exceptie pentru arbitrajul feminin romanesc. Probabil cel mai bun din istorie. Mai intai Teodora a condus finala Champions League, pentru ca in vara Cristina sa conduca finala Campionatului European de senioare din Suedia.

Numarul 1 a fost desemnata nemtoaica Bibiana Steinhaus (34 ani), clasata pe locul 2 anul trecut, la prima editie, dupa suedeza Jenny Palmqvist (44 ani). De fapt cele doua au inversat locurile in acest an.

De profesie politist, Bibiana Steinhaus a condus 3 jocuri la EURO 2013, printre care si un sfert de finala. Este prima femeie din Germania care oficiaza in liga secunda masculina. In palmaresul sau figureaza si finala Campionatului Mondial din 2011. 

“Bucurati-va de fiecare moment al carierei de arbitru. Nu uitati insa niciodata ca exista si multe alte lucruri in viata decat fotbalul. Fiti voi insiva si niciodata nu decideti contrar intuitiei voastre. Primul gand este in mod normal cel mai corect!”, le transmitea Bibiana Steinhaus arbitrilor femei din Romania, intr-un interviu pe care-l acorda site-ului nostru in urma cu 2 ani. 

Clasamentul a fost intocmit in urma voturilor exprimate de specialisti din 70 de tari, de pe toate continentele. 

Clasament 2013 

1. Bibiana STEINHAUS (Germania) 112 puncte

2. Jenny PALMQVIST (Suedia) 57 puncte

3. Esther STAUBLI (Elvetia) 55 puncte

4. Carina VITULANO (Italia) 48 puncte

5. Kateryna MONZUL (Ucraina) 37 puncte

6. Kirsi HEIKKINEN (Finlanda) 31 puncte

7. Cristina DORCIOMAN (Romania) 30 puncte

8. Teodora ALBON (Romania) 3 puncte

9. Pernilla LARSSON (Suedia) 2 puncte

    Amy FEARN (Anglia) 2 puncte

 

Sursa: IFFHS

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!