Doi romani, desemnati cei mai buni arbitri, din 550 de participanti, la un turneu in SUA

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuaug. 05, 2015

claudiu-marcu+arb romani_turneu SUA

Arbitrul constănţean de fotbal Claudiu Marcu a avut evoluţii deosebite la o competiţie de nivel mondial desfăşurată în SUA. Alături de un alt „cavaler“ român, Claudiu a fost desemnat arbitrul turneului.

12 arbitri de fotbal din România au fost delegaţi la un turneu uriaş în SUA, la Blaine (un oraş aflat la 21 de kilometri distanţă de Minneapolis, statul Minnesota). S-au întrecut fotbalişti de la vârsta de şase-şapte ani până la 19 ani, din 27 de ţări, în total participând 1.153 de echipe. Component al Lotului Naţional „Liga a II-a“, Claudiu Marcu a oficiat la aproximativ 30 de partide, iar evoluţiile sale i-au convins pe observatori să-i acorde titlul de arbitru al turneului, distincţie pe care a primit-o şi un alt român, Cristian Georgescu (din Bucureşti, şi el din lotul ligii secunde).
În vârstă de 29 de ani, Claudiu a avut parte de o experienţă deosebită în SUA, declarându-se impresionat de baza sportivă care a găzduit întrecerea, „National Sport Centre“. „Este cel mai mare centru sportiv din lume, intrat în Cartea Recordurilor. E uriaş, are 54 de terenuri gazonate, iar alte 16 sunt în construcţie. E foarte frumos. Îl parcurgi cu maşinuţa de golf. Întrecerea a durat opt zile, iar eu am oficiat la 28 de partide, şi la centru, şi la linie. După ce am primit titlul de arbitru al turneului, am fost delegat la finala de la Under-19, dintre o echipă din Suedia şi una din SUA, câştigată de nordici cu 3-0. La acest meci, am avut ca asistenţi o colegă din China, care a fost la tuşă şi în finala Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, câştigată de SUA, şi un coleg din Jamaica“, a povestit Claudiu Marcu.

Comportamentul americanilor

Arbitrul constănţean a remarcat comportamentul şi atitudinea din teren ale jucătorilor şi antrenorilor americani. „Ne felicitau la decizii. «Good», «Thank you, ref!», spuneau. Din acest punct de vedere, a fost altceva faţă de cum eram obişnuiţi. Când am arbitrat însă echipe din Brazilia sau Mexic, mult mai vulcanice, ne-am lovit de altă atitudine, care ne-a adus aminte de fotbalul de acasă“, povesteşte Claudiu, care a rămas cu amintiri de neuitat din SUA, după ce a reuşit să viziteze şi multe obiective turistice din New York, Washington şi Chicago. A ajuns şi la Cascada Niagara. 

arb romani_turneu SUA_2015

Cititi continuarea materialului aici.

Sursa: ziuaconstanta.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!