David Elleray: impactul VAR a fost pozitiv / CM 2018

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuiun. 24, 2018

Introducerea arbitrilor asistenti video a fost una dintre problemele majore la această Cupă Mondială și, așa cum era de așteptat, a fost un punct de discuție aproape constant în timpul primei runde de jocuri. Dar FIFA spune că este „extrem de mulțumită de nivelul arbitrajului de până acum și de implementarea cu succes a sistemului VAR”. David Elleray, directorul tehnic al “The International Football Association Board” (IFAB) – organismul care elaborează Legile Jocului, a declarat pentru BBC Sport că impactul său general a fost pozitiv. În primele 17 meciuri, au fost doar cinci revizuiri, ceea ce corespunde mediei globale – una la trei jocuri”, a spus Elleray, care ajută la instruirea arbitrilor în utilizarea VAR. „Aceasta este o ‘interferență minima’, iar rezultatul a trei meciuri direct afectat de intervenția VAR este ‘beneficiul maxim’ și o Cupă Mondială mai echitabilă. Comportamentul jucătorilor a fost excelent, cu doar un cartonas roșu, o medie redusă de cartonașe galbene și mai puțină hărțuire a arbitrilor.”

Sursa: RefereeingWorld / BBC

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!