Cristian Nica, despre debutul ca observator: “Am avut ceva emotii”

Postat de Ionut BorcanNici un comentariumart. 18, 2014

Nica.Tudor.Onita_Serbia-IrlandaN_0-0_15.08.12_596x331

Asa cum v-am anuntat intr-un material precedent, ploiesteanul Cristian Nica (foto-stanga) a debutat sambata in noua calitate, cea de observator. Evenimentul s-a petrecut la derby-ul etapei a 20-a, din Liga 2: Rapid Bucuresti  – CSMS Iasi (scor: 0-2), meci condus de Alexandru Tudor (foto-centru). Fostul arbitru asistent FIFA a acordat un scurt interviu blogului Sport Campina, in care a vorbit despre debutul sau. 

“Felicitări pentru debutul în noua calitate! Cum te-ai simţit, cum a fost?

În primul rând, mulţumesc pentru felicitări. Despre rolul de observator, trebuie să spun că este o cu totul altă muncă. Plec de la premiza că arbitrii trebuie să simtă că eşti alături de ei. Observatorul trebuie să fie un factor mobilizator, nu un critic sau – şi mai rău – un vânător de greşeli. 

Cum a fost să-l observi tocmai pe Tudor, cu care ai arbitrat atâtea meciuri?

Tudor spune că „nimic nu este întâmplător”. Nu ştiu ce să zic, dar am avut ceva emoţii, ceva adrenalină. Mi-am încheiat cariera internă şi cea internaţională cu Alex. Este arbitrul cu care am reuşit să realizăm spiritul de echipă, este un om deosebit

şi m-am rugat şa Dumnezeu să fie totul ok. Este arbitrul cu care am arbitrat cele mai multe meciuri interne, multe derby-uri, dar şi multe meciuri internaţionale, foarte importante.” 

Continuarea o gasiti aici.

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!