Bogdan Sorescu: ”O finală de Campionat European este confirmarea valorii tale ca arbitru”

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariufeb. 20, 2016

sorescu_antrenament-finala-futsal_Euro2016_frf_604x423

Sambata trecuta, la Belgrad, Spania a devenit campioana europeana la fotbal in sala, dupa ce a invins Rusia cu 7-3. Dupa cum stiti deja, finala a fost condusa de romanul Bogdan Sorescu si italianul Alessandro Malfe.

Bogdan Sorescu (foto, la antrenamentul de dinaintea finalei) a avut un excelent parcurs la turneul final al Campionatului European de futsal din Serbia. Oficialul român a fost delegat încă din prima zi a competiţiei, atunci când a condus meciul dintre Spania şi Ungaria, câştigat de prima echipa, cu 5-2. Sferturile de finală l-au adus pentru a doua oară în teren, la partida dintre Serbia şi Ucraina, scor 2-1, pentru ca mai apoi să fie anunţată delegarea sa la ultimul act al competiţiei, alături de italianul Alessandro Malfer.

Bogdan Sorescu avea deja în palmares o semifinală de Campionat European, în 2012, atunci când a oficiat, la Zagreb, meciul dintre Croaţia şi Rusia, în faţa a 15.000 de spectatori, câştigat de italieni, scor 3-1. La nivel intercluburi, el a condus o finală UEFA Futsal Cup, în aprilie 2014, când Barcelona a învins cu 5-2 pe Dinamo Moscova, după prelungiri. Sorescu mai are în palmares şi două semifinale ale aceleiaşi competiţii, la Lleida şi Lisabona.

”O finală de Campionat European este confirmarea valorii tale ca arbitru, iar faptul că sunt primul român care are această oportunitate, este o mare onoare”, a declarat Bogdan Sorescu, inaintea finalei, pentru site-ul FRF.ro.

”Am început ca arbitru de futsal în 2003 şi am 89 meciuri internaţionale oficiate. Pentru mine, turneul din Serbia este al patrulea Campionat European, dar cel mai departe am oficiat doar până în semifinale, în ediţia precedentă, când Italia a învins echipa gazdă, a Croaţiei, cu 3-1. În schimb, am mai condus o finală europene la nivel intercluburi, în UEFA Futsal Cup, în aprilie 2014, când Barcelona a învins pe Dinamo Moscova şi mai am la activ alte două semifinale în aceeaşi competiţie”, a adăugat acesta.

La Campionatul European din Serbia a participat şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, Kyros Vassaras, în calitate de reprezentant al Comisiei de Arbitri a UEFA.

Sursa: FRF.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!