Bogdan Sorescu, al doilea cel mai bun arbitru din futsalul mondial

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuian. 12, 2018

Futsalul mondial și-a desemnat superlativele anului 2017, an în care naționala României a obținut calificarea la turneul final al Campionatului European din Slovenia, competiție care va debuta la sfârșitul acestei luni.

Cei mai reprezentativi jucători de futsal din lume, cei mai importanți antrenori, observatori de arbitri și instructori FIFA și UEFA au fost solicitați, ca la fiecare sfârșit de an, să-i desemneze pe cei mai buni dintre cei buni.

După un loc 4 în 2016, românul Bogdan Sorescu a încheiat al doilea în ierarhia arbitrilor în 2017, fiind devansat de bunul său prieten Saša Tomić.

Alături de croat, românul Bogdan Sorescu a arbitrat anul trecut în semifinale și în finala Final Four-ului UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor în varianta de sală.

Saša Tomić a încheiat anul pe locul 1, cu un total de 714 puncte, în timp ce Bogdan Sorescu a adunat 505 puncte. Podiumul celor mai buni arbitri din futsalul mondial în 2017 a fost completat de argentinianul Dario Javier Santamaria, 451 de puncte. 
Pe locurile următoare s-au clasat Tomohiro Kozaki (Japonia, 385 puncte), Daniel Fernando Rodriguez Bordon (Uruguay, 296 puncte), Nurdin Bukuev (Kyrgyzstan, 266 de puncte) și Mohamed Hassan Hassan Ahmed Youssef (Egipt, 170 de puncte).

Ce înseamnă acest loc 2 în lume?! O confirmare a muncii mele, un vis devenit realitate, ceva extraordinar. Mă bucur că oamenii apreciază ceea ce faci”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Sorescu.

Românul va fi prezent la EURO 2018 din Slovenia, acolo unde mulți îl văd deja ca arbitru al finalei, așa cum s-a întâmplat și la ediția din 2016, din Serbia, când a făcut tandem cu italianul Alessandro Malfer.

În finalul anului 2017, Bogdan Sorescu a arbitrat meciuri din cadrul Grupei C a Elite Round-ului UEFA Futsal Cup, de la Győr, dar și manșa întâi a barajului de calificare la EURO 2018 dintre Ungaria și Polonia.

Bogdan Sorescu arbitrează în futsal din 2002, iar din 2006 este purtător al ecusonului FIFA. Din anul 2010, piteșteanul face parte din Elite Class.

Sursa: frf.ro (Adi Dobre)

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!