Arbitri agresati,injurati si amenintati,chiar inainte de Inviere!

Postat de Cosmin VaidaNici un comentariuapr. 18, 2015

1429360607received_1407271139592540Un meci destul de modest, terminat fără goluri din Liga a IV-a Sălaj, a fost însă unul de chin şi teroare pentru centralul Cristian Puşcaş (foto) şi tuşierul Denis Brata-Fântână au fost înjuraţi, ameninţaţi, iar primul a fost lovit în mai multe rânduri. Acesta a făcut plângere la Poliţie şi Parchet, dar a ajuns şi la Urgenţă şi la medicul legist

Cu doar câteva ore înaintea slujbei de Învire, la Crasna a avut loc un joc obişnuit de campionat, fără miză şi persoanele prezente la cocheta arenă de la Crasna trebuiau să se întâlnească pentru urările de bine… Doar urmau Sfintele Sărbători de Paşte. Jocul a fost unul echilibrat, cu un mic plus pentru Benfica, deşi partida s-a terminat fără goluri. Mici tensiuni au început încă dinainte, când gazdele aveau un ”cui” împotriva arbitrajelor, considerate ostile echipei CS Crasna. Iritat de aroganţa arbitrului Cristian Puşcaş, vicepreşedintele Herberth Robert era foarte pornit şi a contestat aproape la fiecare decizie a brigăzii de arbitri. Gazdele puteau beneficia de un penalty, la o fază la care Daniel Coste a fost faultat în careu, dar atacantul celor de la Crasna a continuat faza şi a şutat în portarul Petran!

Lovit ca la foc automat, dar numai la coaste, sa nu se vadă!

La pauză, “vicele” a mers la cabina arbitrilor şi a continuat protestele. Spiritele s-au încins în minutul 70, când asistentul Denis Brata l-a oprit din cursa spre gol pe acelaşi Daniel Coste, semnalizând eronat un ofsaid. În acel moment, un om de ordine (Vincze Sandor) l-a înjurat şi ameninţat pe “tuşier”, fapt pentru care a fost evacuat din incinta terenului. Imediat, antrenorul de la juniori – Rudolf Stanciu, care era în tribune (deşi la acest meci a fost om de ordine!?), a trecut gardul, a intrat în teren şi l-a “acompaniat” la proteste şi ameninţări.
După ultimul fluier, mai multe persoane, împreună cu vicepreşedintele Herberth Robert, au tăbărât asupra brigăzii de arbitri, iar Cristian Puşcaş şi Denis Brata au fost agresaţi, “centralul” fiind luat de gât de oficialul echipei din Crasna. Teroarea s-a intensificat în tunel, acolo unde “centralul” Puşcaş a fost împins într-un colţ de către Herberth Robert şi Rudolf Stanciu şi s-a creat un meleu de oameni agresivi şi arbitrul a primit mai mulţi pumni la coaste, până când tânărul în vârstă 21 de ani a urlat: Da nu mai daţi, măi!.

Asistentul” Denis Brata-Fântână: “Am vrut să sar pe geam şi nu ştiam dacă voi prinde Paştele”

Ajutat de câţiva jucători de la CS Crasna, împreună cu “căpitanul” Claudiu Cornaci şi un om de ordine, Daniel Sereş, Puşcaş a ajuns în faţa vestiarului. Dar, supriză!? Acesta era închis, iar cheia era la observatorul Zoly Ardelean şi, până să vină el din tribune, cei doi arbitri au mai primit o “corecţie”!

Într-un final, brigada şi observatorul au ajuns în vestiar şi s-au închis pe dinăuntru cu cheia, apelând numărul de urgenţă 112!? Până să vină poliţia, loviturile puternice în uşă au făcut ca clipele de groază să continue… “Noroc că uşa era una solidă, din termopan.. Oricum, eu am vrut să sar pe geam şi nu ştiam dacă voi prinde Paştele”, ne-a mărturisit cu groază “asistentul” Denis Brata!?

Într-un final, un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului şi a aplanat scandalul. “Centralul” Puşcaş a mers la Poliţia din Vârşolţ şi a făcut plângere penală împotriva numiţilor Herberth Robert şi Rudolf Stanciu. Tânărul arbitru a trecut cumva Sărbătorile de Paşte, însă a acuzat în mai multe rânduri dureri în zona intercostală şi cea abdominală. Doar în a treia zi de Paşte, el a ajuns la Urgenţă, iar miercuri a mers la medicul legist şi a primit certificat medico-legal, care atestă că arbitrul are nevoie de îngrijiri medicale timp de două zile. Mai apoi, Puşcaş a făcut plângere la Parchet şi acum aşteaptă ca organele statului să îşi facă treaba.

Declaraţiile „eroilor” de la Crasna

Herberth Robert – vicepreşedinte CS Crasna:
L-am agresat, însă nu l-am lovit cu pumnul”
“Vreau să spun că arbitrul Cristian Puşcaş a fost arogant, încă de când a ajuns la Crasna şi a arbitrat ca şi cum avea <temele> făcute de acasă. A greşit de câteva ori, iar la final m-am dus la el să vorbesc cu el. A fost din nou arogant şi nu a vrut să discute cu mine şi asta m-a enervat la culme. I-am pus mâna la bărbie şi l-am agresat, însă nu l-am lovit cu pumnul. Şi eu am acasă doi copii şi la club avem 100 de copii, care trebuie să fie educaţi înainte de a deveni fotbalişti. Nu trebuie să recurgem la asemenea gesturi urâte. Oricum, îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat”.

Cristian Puşcaş – arbitru:
Am luat o serie de pumni în zona coastelor”
După fluierul de final, Herberth Robert şi Rudolf Stanciu s-au îndreptat ameninţător către mine, adresându-mi injurii şi ameninţări. Când a ajuns lângă mine, Herberth m-a prins de gât şi m-a lovit cu pumnul în zona coastelor. Împreună cu Cornaci Claudiu şi Daniel Sereş (n.r. un om de ordine), am reuşit să scap din mâinile agresorului şi m-am îndreptat spre vestiare. În tunelul de acces către vestiare, tot Herberth Robert m-a ajuns şi iar m-a prins de gât, m-a împins într-un colţ şi împreună cu Rudolf Stanciu mi-a împărţit o serie de pumni în zona coastelor (5-6-7-8 nu mai ţin minte exact), până în momentul în care nu am mai rezistat şi am urlat tare: <Dar nu mai daţi, măi>! Cu greu am reuşit să scap din mâinile celor doi, până la vestiare, acolo unde Herberth m-a bruscat din nou”.

sursa: sportulsalajean

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!