ANALIZA: Cati bani castiga arbitrii de judet?

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariunov. 12, 2015

arbitri_jurnaldedambovita„Jurnal de Dambovita” a facut o analiză a indemnizatiilor de arbitraj de la cel mai mic nivel, prezentand situația din cateva județe: Dâmbovița, Teleorman, Brașov, Prahova și Argeș.

Reţetă financiară nu foarte piperată

Cât câştigă arbitrii de judeţ?


Arbitrii dâmbovițeni sunt cel mai bine plătiți la nivel județean, comparând cu ce se întâmplă la Prahova, Brașov, Argeș sau Teleorman

❚ Cariera unui „fluieraș” poate începe de la vârste fragede, 14-15 ani, și se poate întinde pe mai bine de două decenii, până undeva la 40 de ani. Asemănările dintre arbitri și fotbaliști se opresc însă când vorbim de aspectul financiar ❚ Cât pot strânge cavalerii fluierului într-un tur/ retur de campionat? Sunt întrebări la care am găsit răspunsul, iar cifrele sunt cât se poate de interesante ❚ În județul nostru, un central câștigă la jocurile din Liga a IV-a 110 RON, la Onoare încasează 80 RON, iar la Promoție 70. În situația ipotetică în care un central prinde toate meciurile la Liga a IV-a și Onoare/ Promoție, poate să strângă după un tur de campionat nu mai puțin de 2.845 de lei ❚ Fotbalul amator din Prahova este extrem de bine organizat. Fotbalul din județul vecin merge de la Liga a IV-a și coboară pe scară ierarhică până la al șaptelea eșalon! Centralul câștigă la un joc din Liga A (a IV-a) 110 RON, iar la Superliga B (Liga a V-a sau Onoare) încasează 80 RON ❚ În Teleorman, sumele sunt identice cu cele din Dâmbovița, însă diferențele apar la numărul jocurilor, aici fiind mai puține ❚ În Argeș, fotbalul județean este la fel de bine organizat ca în Prahova. Un central este „recompensat” cu 80 RON la Liga a IV-a (11 jocuri) și 70 RON la Onoare (13 meciuri) ❚ În județul Brașov există doar Liga a IV-a și Onoare, date fiind și condițiile geografice. Un central câștigă la Liga a IV-a 85 RON, iar la a V-a, 50 RON

(MĂDĂLIN RĂDUCU) 

 

Topul județelor

Dâmbovița: 2.845 lei

Prahova: 2.775 lei

Teleorman: 2.475 lei

Argeș: 1.790 lei

Brașov: 1.675 lei

*sumele sunt exprimate în RON și reprezintă câștigul net cumulat al unui central la finalul turului/returului în condițiile în care prinde toate meciurile.

 

Cum a ajuns „Jurnal de Dambovita” la aceste sume vedeti aici.

Sursa: jurnaldedambovita.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!