Alexandru Tudor :”Noi, românii, cînd marcam, ne bucuram imediat după gol. Englezii se duceau mai întîi să readucă mingea în teren şi abia apoi se îmbrăţişau pentru o reuşită. „

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuiul. 27, 2015

Alexandru-Tudor_interviu-digi24_jurnal-copii_b_596x313

Alexandru Tudor şi-a expus crezurile biblice despre arbitraj şi performanţă la televiziunea „Trinitas”

„Centralul” în vîrstă de 43 de ani a povestit cum s-a apucat de arbitraj din întîmplare, ce l-a surprins la un discurs al lui Hagi şi de ce e complicat să opereze cu spiritul de fair-play în sudul Europei: „Uneori mă lupt pe teren cu prejudecăţile sociale”

„Am început şi eu, ca orice puşti, să joc fotbal, dar, pentru că nu am mai putut la un moment dat, am fost trimis să mă fac arbitru. «Ce e ăla?», am întrebat. «Ăla care se plimbă printre voi cu fluierul, cu steagul!», mi s-a răspuns. Adică la acea vreme nici măcar nu percepeam că există aşa ceva”.

Astfel şi-a început discursul Alexandru Tudor zilele trecute, la emisiunea „ Biserica azi”, realizată de preotul Nicolae Dima pe postul „ Trinitas„. Invitat la televiziunea Patriarhiei Române, „Brad Pitt” a lăsat deoparte mantia durului de pe gazon, încercînd să vorbească despre felul său de a înţelege fotbalul şi arbitrajul.

„Pe mine mă captivează fair-play-ul britanic şi rădăcinile lui. Am jucat un meci la Newcastle, n-aveam plase la porţi. Noi, românii, cînd marcam, ne bucuram imediat după gol. Englezii se duceau mai întîi să readucă mingea în teren şi abia apoi se îmbrăţişau pentru o reuşită. Cum gîndesc oamenii ăştia?”, a evocat Tudor un episod trăit peste Canalul Mînecii.

DESPRE VULGARITATEA DULCIURILOR 😉

Iar apoi s-a lansat într-o pledoarie despre reţeta succesului în cheie biblică: „N-ai cum să ajungi la bucurie fără jertfă. Asta se aplică şi în fotbal. Vorbind vulgar, n-ai cum să atingi performanţa dacă mănînci dulciuri sau prin distracţie. E doar muncă dincolo de talent. Am participat la o întrunire cînd un mare fotbalist care a jucat la Real şi la Barcelona ne-a spus că el nu e cine ştie ce tehnic. «Cum vine asta? Păi, tu eşti cel mai tehnic!», m-am gîndit. Dar ne-a explicat apoi că fără o muncă extraordinară nu putea să fie la nivel de top. I-am dat dreptate!”. Trimiterea era către Hagi.

S-a oprit mai departe la experienţe din arbitraj: „E foarte greu să operezi cu spiritul de fair-play în sudul Europei. Dar am datoria să mă lupt cu prejudecăţile sociale. Chiar dacă e o zonă unde jucătorii reacţionează mai negativ, efectul e însă pozitiv pe termen lung. «Cum, mă dai afară pe mine?!» e aici tipul de reacţie emoţională. Dar, în timp, acceptă şi apreciază sancţiunea, atîta vreme cît a fost corectă”.

Citeste continuarea pe: GSP .RO

Sursa: GSP

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!