Alexandru Tudor isi aniverseaza astazi ziua de nastere. La multi ani!

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariusept. 13, 2016

alex-tudor_192x221Arbitrul cu cele mai multe prezente in Liga 1 din istoria arbitrajului romanesc isi aniverseaza astazi ziua de nastere – implineste 45 de ani.

Alexandru Tudor (foto) a inceput arbitrajul in 1990, dupa ce a fost nevoit sa renunte la fotbal, in urma Revolutiei din decembrie 1989, cand a fost impuscat in ambele picioare. In primul esalon a fost promovat in 1998, iar debutul si l-a facut anul urmator, in luna mai, la jocul dintre Universitatea Craiova si Universitatea Cluj (scor: 4-1). De la 1 ianuarie 2001 se afla pe lista FIFA.

Unul dintre cei mai buni arbitri din Romania, Alexandru Tudor a devenit, din 1 aprilie 2013, si arbitrul cu cele mai multe jocuri oficiate in prima liga. O performanta greu de egalat, avand in vedere ca intentioneaza sa-si continuie activitatea si de la 1 ianuarie 2017.

In palmaresul sau impresionant figureaza jocuri in grupele Champions League si Europa League, dar si prezenta la turneul final al Campionatului European de anul acesta, disputat in Franta.

Am început şi eu, ca orice puşti, să joc fotbal, dar, pentru că nu am mai putut la un moment dat, am fost trimis să mă fac arbitru. «Ce e ăla?», am întrebat. «Ăla care se plimbă printre voi cu fluierul, cu steagul!», mi s-a răspuns. Adică la acea vreme nici măcar nu percepeam că există aşa ceva”, povestea Alexandru Tudor, intr-o emisiune de la televiziunea Trinitas, despre cum a devenit arbitru.

ScoalaDeArbitri ii doreste succes si ii ureaza la multi ani!

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!