Presedintele UEFA sustine introducerea cartonasului alb in fotbal

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariudec. 30, 2014

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a relansat, duminică, la Dubai, propunerea sa privind introducerea cartonaşului alb în fotbal, care să elimine temporar de pe teren un jucător, pentru a reduce utilizarea cartonaşului galben, informează AFP.

„Cartonaşul alb reduce tensiunea în raport cu utilizarea celor galbene şi roşii pe timpul meciurilor”, a declarat fostul internaţional francez la deschiderea celei de-a noua ediţii a Conferinţei Internaţionale pentru Sport de la Dubai.

Arbitrul ar sancţiona astfel un jucător cu cartonaşul alb la primul avertisment, în loc să aştepte un al doilea avertisment pentru a-l sancţiona cu un cartonaş galben.

Totuşi, „trebuie să convingem FIFA”, a adăugat Platini, forul internaţional fiind până în prezent destul de reticent vizavi de această propunere.

Francezul a mai pledat pentru fair-play pe stadioane şi le-a cerut jucătorilor să nu mai conteste deciziile arbitrilor pentru „a da un exemplu celor mai tineri”.

Nu este pentru prima dată când Platini vorbeşte despre cartonaşul alb. Într-o carte apărută în octombrie, el s-a declarat în favoarea creării unui cartonaş alb care ar fi urmat de o eliminare temporară a jucătorului, o pauză de zece minute pe bancă.

 

Sursa: Prosport

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!