Pedro Proenca, ales arbitrul portughez al secolului

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuian. 21, 2015

pedro proenca_arb secolului in portugalia_350x413Pedro Proenca a fost ales arbitrul secolului de Federația Portugheză de Fotbal, care a sărbătorit centenarul în 2014. El a primit premiul, la Casino Estoril, de la Pierluigi Collina, șeful Comisiei de Arbitri UEFA. “Este evident o onoare sa primesc acest premiu, dar nu-i pot uita pe Antonio Garrido și Vitor Pereira. Este o generație care a facut multe lucruri și acest premiu este dedicat tuturor arbitrilor. Acest premiu este de asemenea dedicat lui Collina, în semn de apreciere pentru contributia foarte importanta adusa arbitrajului.”, a declarat Proenca (foto). El a reprezentat Portugalia la Cupa Mondială 2014 și Cupa Confederațiilor 2013, ambele în Brazilia, si a arbitrat finala EURO 2012, precum și finala UEFA Champions League 2012. Ceilalți candidați pentru “Arbitrul portughez al secolului” au fost Antonio Garrido (Cupa Mondială 1978 și 1982, EURO 1980, finala Cupei Campionilor Europeni 1980, Super Cupa Europei 1977) și Vitor Melo Pereira (Cupa Mondială 1998 și 2002, EURO 2000, finala Cupei UEFA 2002).

Pierluigi Collina a spus despre Pedro Proenca ca este “unul dintre cei mai buni arbitri europeni”, exprimandu-si dorința ca portughezul va continua cariera de arbitraj. “Este o decizie personala. Pedro Proenca este unul dintre cei mai buni arbitri europeni. În 2012, el a condus finala Ligii Campionilor și finala Campionatului European. Mi-ar placea sa continue cu noi, pentru că eu cred că el este foarte important pentru arbitraj. Cu toate acestea, vom respecta decizia pe care o va lua.”, a spus Collina. El a mai spus că a vorbit deja cu Proenca despre această situație: “Vara trecută am încercat să-l conving să-și continue cariera”. Pe de altă parte, responsabilul pentru arbitrii europeni consideră că, după posibila incheiere a carierei, portughezul Proenca va continua să fie un atu important pentru UEFA, ajutand la instruirea tinerilor arbitri. “UEFA este întotdeauna receptiva la folosirea foștilor arbitri de top pentru a ajuta la formarea noilor generații de arbitri. Am creat deja un grup de antrenori pentru arbitri, compus din arbitri retrasi recent. Intenția noastră este de a păstra acesti arbitri, cu potențial de predare mare, pentru a trece din cunoștințele lor catre arbitrii tineri.”, a conchis Collina.

 

Sursa:  Refereeing World (Mais Futebol / DNoticias)

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!