Legile Jocului 2020-2021: Clipuri cu clarificări (IFAB)

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariusept. 20, 2020
Foto: IFAB

Anul acesta, modificările aduse de IFAB Legilor Jocului constau, in principal, în clarificări.

Conform Legilor Jocului 2020/2021, principalele modificări sunt:

  • Henţul – a fost definită limita dintre braţ (când e henţ) şi umăr (când nu e henţ), iar textul privind abaterile de jucare accidentală a mingii cu mâna a fost făcut mai clar.
  • Dacă, la o lovitură de pedeapsă, mingea nu intră în poartă sau sare înapoi din bară, portarul nu este sancţionat pentru comiterea unei abateri decât dacă executantul loviturii a fost în mod clar afectat.
  • La prima abatere comisă la executarea unei lovituri de pedeapsă, portarul este avertizat, după care, la orice abatere ulterioară, primeşte cartonaş galben.
  • Cartonaşele galbene nu se iau în considerare în faza executării loviturilor de departajare de la 11 metri.
  • În meciurile în care există VAR, se doreşte să existe o analiză la marginea terenului, dacă decizia analizată este subiectivă, respectiv, arbitrul va vedea reluarea fazei în zona de analiză video pentru arbitru.

Pentru o mai bună intelegere, The International Football Association Board a publicat și cateva clipuri foarte interesante și expresive, pe care vă recomand să le urmariți aici.

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!