COMUNICAT CCA

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuoct. 30, 2017

Având în vedere declarațiile care au apărut în ultimele zile, CCA a contactat în mod direct și imediat arbitrii implicați și le-a cerut o informare în detaliu cu privire la evenimentele care au avut loc în timpul jocurilor JUVENTUS – SEPSI OSK și ACS POLI TIMIȘOARA – ASTRA GIURGIU.


CCA susține faptul că arbitrii aplică strict Regulile Jocului, arată constant respect pentru jucători și antrenori și ar trebui să beneficieze de același tratament de la ceilalți participanți la joc.
CCA dezavuează apariția în mass-media a acuzațiilor nefondate și defăimătoare la adresa arbitrilor.

Știm cu toții că presupusul incident care a avut loc în timpul meciului JUVENTUS – SEPSI OSK nu poate fi probat decât prin declarațiile jucătorului care reclamă un comportament ofensiv sau abuziv. În cazul disputei din cadrul meciului ACS POLI TIMIȘOARA – ASTRA GIURGIU afirmația că cineva a auzit din căștile arbitrului asistent presupuse injurii sau expresii licențioase este complet fantezistă, deoarece căștile sunt aplicate direct în urechea fiecărui arbitru care le utilizează și este imposibil ca un terț să audă ce se discută în aparatul tehnic.

Dorim să subliniem faptul că instrucțiunile pentru toți arbitrii sunt clare, și anume să respecte și să protejeze imaginea sportului ori de câte ori este necesar, și vom fi vehemenți în sancționarea nerespectării acestei responsabilități și obligații. Nu vom accepta nicio pretenție sau declarație iresponsabilă și falsă împotriva arbitrilor, cu unicul scop este de a acoperi punctele slabe și responsabilitățile oficialilor care au acționat în mod greșit.

În concluzie, CCA condamnă orice declarație nefondată îndreptată împotriva arbitrilor și consideră că astfel de abateri trebuie sancționate conform regulamentelor fotbalului, întrucât afectează atât imaginea și integritatea meciurilor de fotbal, cât și reputația și autoritatea participanților.

Sursa: CCA

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!