Vassaras a vorbit despre sansele ca Hategan sa ajunga la Campionatul Mondial (VIDEO)

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariumart. 31, 2015

hategan_digisport_600x343

România are șanse să trimită un arbitru la turneul final al Cupei Mondiale, după 32 de ani 

Ultimul arbitru român care a condus la centru o partidă la un turneu final al Cupei Mondiale a fost Ioan Igna, în 1986, în Mexic. Doi ani mai târziu el a condus o semifinală la Campionatul European, cea dintre Olanda și RFG. Țara noastră are acum șansa să trimită un arbitru la Cupa Mondială după 32 de ani, la competiția din 2018, din Rusia.

Ultimul meci pe care un arbitru din România l-a condus la Cupa Mondială a fost sfertul de finală Brazilia – Franța (1986), decis la lovituri de departajare, după ce partida s-a terminat 1-1. Niciun arbitru român n-a mai avut de atunci șansa să ajungă la un turneu final, însă am avut un arbitru asistent, pe Nicolae Grigorescu, acesta oficiind la 5 meciuri la Cupa Mondială din 1998, din Franța, și la alte 4 partide la Euro 2000, în Olanda și Belgia.

Actualul șef al Comisiei de Arbitri, grecul Kyros Vassaras, a anunțat că România poate trimite după 32 de ani un arbitru la turneul final mondial. Ovidiu Hategan este cel nominalizat și Vassaras crede că acesta are șanse mari să ajungă la competiția din 2018, din Rusia.

“Este pentru prima dată în istoria recentă când avem un candidat pentru Cupa Mondială. Ovidiu Hațegan candidează pentru a arbitra la Cupa Mondială.”, a spus Vassaras.

În vârstă de 34 de ani, Hațegan e arbitru FIFA din 2008 și are deja la activ 55 de partide internaționale conduse la centru. Va arbitra la Cupa Mondială pentru echipe sub 20 de ani din acest an, din Noua Zeelandă, în perioada 30 mai- 20 iunie.

Click aici pentru video.

Sursa: digisport.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!