Unicat in Romania: Etapa de Campionat Judetean disputata fara Arbitri si Arbitri Asistenti

Postat de Cosmin VaidaNici un comentariumart. 23, 2015

liga-4-salajReturul Ligii 4 Sălaj a început spectaculos, asta deoarece majoritatea cavalerilor fluierului au boicotat competiţia şi au refuzat să se prezinte la meciuri. Dintre cele şapte partide care au fost programate în etapa a XIV-a a campionatului judeţean al Sălajului, cinci au avut doar arbitru la centru, însă nu şi asistenţi.

Astfel, Sportul Sălăjean anunţă că la partidele de la Jibou, Bălan, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Bobota s-a apelat la jucători, persoane din stafful cluburilor, medicul prezent la stadion sau chiar şi la simpli spectatori pentru a oficia la linie. În celelate două meciuri ale etapei, unde nu au venit nici măcar centrali, problemele au fost mai mari, în condiţiile în care meciul Benfica Ileanda – Real Crişeni nu s-a jucat deloc,  reprezentanţii celor două echipe solicitând deja daune financiare către AJF Sălaj.

În schimb, la Nuşfalău s-a ajuns la un compromis, astfel că meciul dintre echipa locală CS Barcău şi AS Chieşd a fost condus la centru de către observatorul Zoly Ardelean. Conform sursei citate, la această situaţie s-a ajuns ca urmare a conflictului iscat între noul şef al AJF Sălaj, Daniel Sabou şi cavalerii fluierului din judeţ.

Aceştia din urmă s-au declarat indignaţi de o serie de declaraţii făcute de Sabou la mijlocul lunii trecute, atunci când, în cadrul unor emisiuni TV, ar fi susţinut că “arbitrii sunt nepregătiţi, nu cunosc regulamentul, ştiu doar să fugă, n-au obiective etc”. Ulterior, în Adunarea Generală a AJF Sălaj din data de 21.02.2015, acesta a mai afirmat că “unii arbitri n-au nicio treabă cu această activitate şi o fac doar pentru cei 50-60 lei câştigaţi la o deplasare”.

Răspunsul acestora a venit la acea vreme, sub forma unui comunicat-protest,aparut in presa locala,inclusiv in sportul salajean. Între timp, lucrurile nu s-au liniştit, iar cavalerii fluierului din Sălaj au decis să nu se mai prezinte la meciuri.

Daniel Sabou a fost recent ales în funcţia de preşedinte al AJF Sălaj, dar numirea sa a fost contestată. În momentul în care a devenit preşedinte AJF, Sabou era managerul clubului CS Viitorul care evoluează în competiţiile oficiale organizate de forul judeţean. Cum noul preşedinte nu a renunţat la funcţiile ocupate la CS Viitorul, se pune acum problema conflictului de interese

sursa: liga2.ro ; sportulsalajean.ro

foto:sportulsalajean

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!