Presedintele UEFA vrea sa se renunte la cartonasul galben. Ce parere aveti?

Postat de Ionut Borcan2 Comentariidec. 06, 2013

Cartonas galbenIntr-un interviu acordat cotidianului spaniol AS, presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat ca ar dori inlocuirea cartonaselor galbene cu eliminari temporare. 

„Aş schimba sistemul de avertismente, al cartonaşelor. Aş proceda ca în rugby, i-aş sancţiona pe cei vinovaţi cu o eliminare de zece sau cincisprezece minute. Astfel echipa adversă ar fi cea care ar profita imediat. În sistemul cu cartonaşe are de câştigat următoarea adversară din calendar. Este o idee. Acum trebuie să fie analizată pentru a vedea dacă este cu adevărat bună pentru fotbal. Este o propunere de analizat.”, a spus Platini, citat de mediafax.ro

In acelasi interviu, presedintele UEFA a vorbit si despre eliminarea portarului in urma unei greseli comise in suprafata de pedeapsa, considerand ca este o masura mult prea dura. Portarul primeste o tripla penalizare: eliminare, lovitura de pedeapsa si suspendare pentru jocul urmator. Dupa opinia sa, lovitura de pedeapsa ar fi suficienta in acest caz. Totusi, chiar daca UEFA si FIFA ar agrea schimbarea, doua tari cu drept de vot in cadrul International Board nu sunt de acord. Parerea mea este ca se referea doar la cazul in care portarul ar opri un adversar care are o situatie clara de inscriere a unui gol. Este exclus ca portarul sa ramana in teren dupa un fault grosolan sau o comportare violenta! 

Ce parere aveti despre ideile presedintelui UEFA? Ar fi benefice fotbalului?

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!