Pierluigi Collina, desemnat cel mai bun arbitru din istorie. O femeie, în top 10 – France Football

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariudec. 29, 2020

France Football l-a desemnat pe italianul Pierluigi Collina cel mai bun arbitru din istorie.

„Când vine vorba de arbitri, primul nume care îmi vine în minte este al lui. De la debutul său în 1977 până la retragerea din 2005, Collina a scris istoria fotbalului.”, noteză France Football, conform football-italia.net.

În cariera sa, Collina a condus 240 de jocuri in Serie A și 109 meciuri internaționale, inclusiv finala Cupei Mondiale din 2002, dintre Germania și Brazilia.

A fost numit cel mai bun arbitru din lume de către IFFHS, din 1998 până în 2003, iar în 2011 a fost inclus în „Hall of Fame”-ul fotbalului italian.

Printre cei mai buni zece arbitri din istorie, aleși de France Football, se află și franțuzoaica Stephanie Frappart, prima femeie care a arbitrat un meci de UEFA Champions League (Juventus – Dinamo Kiev). 

TOP 10 – France Football

  1. Pierluigi Collina (ITA)
  2. Ken Aston (ENG)
  3. Michel Vautrot (FRA)
  4. Markus Merk (GER)
  5. Charles Corver (NED)
  6. Mike Dean (ENG)
  7. Ian Foote (SCO)
  8. Ali Bennaceur (TUN)
  9. Stephanie Frappart (FRA)
  10. Howard Webb (ENG)

Sursa: refereeingworld.blogspot.com / football-italia.net

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!