Ovidiu Hategan, despre promovarea in categoria ”Elite”: ”Pentru asta m-am pregatit!” / Interviu pentru site-ul FRF

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuiul. 22, 2015

Ovidiu_Hategan_frf_604x423România are pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant în cea mai importantă categorie

Comisia de Arbitri a UEFA a promovat opt noi arbitri în categoria ”Elite”, printre aceștia regăsindu-se și ”centralul” român Ovidiu Hațegan, în vârstă de 35 de ani.   

Într-un interviu acordat site-ului frf.ro, Ovidiu Hațegan recunoaște că, după promovarea în cea mai importantă categorie de arbitri de pe continent, se gândește la prezența la un turneu final major. 

– Ce înseamnã pentru dumneavoastrã aceastã promovare? 

– Mã bucur foarte mult pentru aceastã realizare. Este un lucru fantastic, nu doar pentru mine, ci și pentru arbitrajul românesc. Este rodul unei munci de mulți ani, dupã o atentã monitorizare din partea forului european. Țin sã le mulțumesc și colegilor cu care am fãcut echipã pânã acum, pentru cã este și meritul lor pentru aceastã promovare. Le mai mulțumesc atât tuturor celor care m-au ajutat sã mã formez ca arbitru, cât și celor din Comisia Centralã a Arbitrilor care mi-au oferit suportul lor. 

– Ce așteptãri aveți de la viitorul apropiat? 

– În momentul în care se intrã în aceastã categorie este clar cã sunt alte pretenții, sunt alte meciuri. Presiunea va fi mult mai mare, iar fiecare pas va fi atent urmãrit, dar pentru asta muncim la urma urmei. Pentru asta m-am pregãtit, ca sã ajung la acest nivel.   

– Care a fost cel mai mare obstacol, cel mai greu moment, pe care a trebuit sã îl depãșiți pentru a ajunge aici? 

– Nu aș putea sã spun cã a fost un singur obstacol, fiecare meci a fost un moment greu. Avem cel puțin un meci pe sãptãmânã și fiecare din ele este un test pentru noi. Au fost foarte multe momente în care a trebuit ca eu și cu echipa mea sã demonstrãm cã putem oferi un arbitraj de calitate. Au fost competiții atât la nivel de UEFA și de FIFA și indiferent de meci a trebuit sã fim pregãtiți, sã dãm tot ce avem mai bun. 

– Recent ați fost la Mondialul Under 20, ce înseamnă pentru un arbitru sã fie prezent la un turneu final?

– A fost o competiție mondialã în primul rând și este o experiențã fantasticã. Am stat 28 de zile în Noua Zeelandã, în care am descoperit o mentalitate puțin diferitã a celor de la FIFA fațã de cea de la UEFA în anumite aspecte. De aceea a trebuit sã mã adaptez foarte rapid la noile cerințe. Acest lucru ne-a ajutat pe mine și pe colegii din echipa mea, am arbitrat un sfert de Mondial, o performanță pentru noi.  

– Urmeazã Euro 2016 și Campionatul Mondial 2018, la care România are o șansã sã aibã un arbitru dupã mulți ani.

– Din grupul ”Elite” se vor alege cei care vor oficia la aceste competiții. Avem o șansã și depinde de mine și de echipa mea sã o fructificãm. Va trebui sã ne pregãtim mult mai bine, sã arbitrãm mai bine și sã demonstrãm cã avem valoare pentru aceste competiții. Sunt convins cã, dacã vom continua pe aceeași linie pe care am mers și pânã acum, putem sã ajungem acolo.

Sursa: frf.ro

Vezi si:

Vassaras, despre promovarea lui Hategan: “Ma bucur sa vad un arbitru roman alaturi de cei mai buni din Europa”

Performanta extraordinara: Hategan, promovat printre cei mai buni arbitri europeni! Sanse mari pentru EURO si CM!

Repartizarea arbitrilor internationali romani in grupele UEFA, la fotbal si futsal

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!