Nicolae Rainea implineste astazi 80 de ani. Gazeta Sporturilor ii dedica un supliment special

Postat de Ionut BorcanNici un comentariunov. 19, 2013

Lucescu.Rainea.Hagi_g

Nicolae Rainea (foto: gsp.ro), cel mai mare arbitru roman din toate timpurile, implineste astazi 80 de ani. 

Nascut pe 19 noiembrie 1933, la Braila, devine arbitru in 1959, iar peste 6 ani debuteaza in prima liga. UTA – Farul a fost primul sau joc, din cele 267 oficiate in fosta Divizie A. Intr-un clasament all-time se claseaza pe locul 3 in topul arbitrilor cu cele mai multe jocuri oficiate in primul esalon, fiind depasit doar de Sorin Corpodean si Alexandru Tudor (vezi aici).

Din 1966 si pana in in 1984 s-a aflat pe lista FIFA, oficiind la trei Campionate Mondiale (RFG – 1974, Argentina – 1978, Spania – 1982) si un Campionat European (Italia – 1980). In palmaresul sau impresionant mai figureaza, printre altele, o finala de Cupa Campionilor Europeni (1983: Hamburger SV – Juventus 1-0), una de Cupa UEFA (1978: PSV Eindhoven – Bastia 3-0) si o Supercupa a Europei (1978: Liverpool – Anderlecht 2-1). 

In cinstea sa, editia tiparita a Gazetei Sporturilor va aparea astazi cu un supliment de 8 pagini, in care puteti descoperi, conform gsp.ro: 

– Interviu cu legendarul arbitru în care povesteşte, printre altele, despre Maradona, Platini şi explică de ce a refuzat postul de preşedinte la Dinamo în ’84, înaintea lui Ianul;  

– Povestea unei poze fabuloase în care apar Dobrin, Angelo Niculescu, Ioan Chirilă şi Nicolae Rainea;  

– Cariera impresionantă a celui supranumit „Locomotiva din Carpaţi” într-o infografie spectaculoasă; 

– Balaci, Dinu, Ienei, Lucescu, Boc şi Geambaşu vorbesc despre Rainea;  

– Fotoreportaj de excepţie cu unele poze publicate în premieră pentru presa din România!

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!