Kyros Vassaras, despre prezenta lui Istvan Kovacs la Cupa Mondiala: “Este un succes uimitor pentru arbitrajul românesc”

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariumai 23, 2022

Kyros Vassaras (foto: FRF), presedintele CCA, a avut amabilitatea de a ne acorda o scurta declaratie despre ultimele performante externe ale arbitrilor romani.

 

Istvan Kovacs și colegii săi (Vasile Marinescu si Ovidiu Artene) au fost nominalizați la finala UEFA Europa Conference League, după ce au condus semifinala Champions League dintre Manchester City și Real Madrid. Iar acum a venit vestea că vor oficia la Cupa Mondială din Qatar. Ne puteți spune, vă rog, câteva cuvinte despre aceste performanțe remarcabile?

Este un succes uimitor pentru arbitrajul românesc. Mă simt atât de fericit că după 36 de ani este numit un arbitru pentru Cupa Mondială și pentru prima dată există un trio din România la această cea mai înaltă competiție mondială. Mai mult, avem reprezentanți în acest sezon în finala UEFA Europa Conference League, turneul final UEFA U-17 și turneele finale feminine: UEFA WOMEN EURO 2022, UEFA WOMEN U-19 si UEFA WOMEN U-17. Acesta este rezultatul muncii noastre de dezvoltare a arbitrajului, bazat pe un plan pe care eu și colegii mei l-am schițat in 2014. Este un premiu acordat fotbalului românesc, care își are rădăcinile pe excelenta colaborare cu Președintele FRF și Comitetul Executiv. Merităm să fim în top în arbitraj, ca și alte Asociații Naționale, și să avem aprecierea Comisiilor de Arbitri FIFA și UEFA. Profit de ocazie să le mulțumesc din adâncul inimii mele. Trebuie să investim și să susținem planul nostru strategic de dezvoltare, păstrând standardele înalte pentru o perioadă lungă. Voi continua să depun toate eforturile și să fiu aproape de toți arbitrii, deoarece suntem o familie in care fiecare se îngrijește unul de celălalt, și nu voi lăsa niciodată să se rupă acest respect reciproc.

Istvan Kovacs este primul arbitru (centru) din Romania care merge la Cupa Mondiala, dupa 36 de ani. Ultimul a fost Ioan Igna, în 1986. Anterior, la turneele finale ale Cupei Mondiale, au oficiat doar 3 arbitri români: Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) și Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982). Arbitrul asistent  Nicolae Grigorescu este ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial, acum 24 de ani (Franța, 1998).

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!