Întâlnire din cadrul proiectului “Onside”, la București

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariumart. 31, 2019

Un workshop al proiectului ONSIDE, al patrulea, a avut loc la București, în perioada 26-27 martie 2019.

Întâlnirea a fost organizată de Federația Română de Fotbal, iar delegații au aflat despre rolul și activitatea federației în dezvoltarea arbitrilor.

Printre temele abordate la întâlnirea din țara noastră, a patra la număr, au fost prezentarea și dezbaterea proiectului planului ocupațional pentru funcționari în domeniul sportiv, recapitularea rezultatelor discuției din iulie 2018, pașii următori și metodologia de lucru în dezvoltarea rezultatelor, crearea unei hărți a funcționarilor în domeniul sportului din Europa.

Precedenta întâlnire a avut loc la Lausanne, în Elveția.

Federația Română de Fotbal este una dintre cele 11 instituții la nivel european implicate în proiectul denumit „ONSIDE” care are rolul de a promova educația în și cu ajutorul sportului, punând accent pe dezvoltarea abilităților oficialilor din domeniu.

Finanțate din fonduri europene prin programul Erasmus+, activitățile care se desfășoară pe o durată de trei ani se realizează cu implicarea mai multor parteneri de prestigiu, cum ar fi Federația Europeană de Handbal, Comitetul Olimpic din Olanda sau Asociația Arbitrilor Sportivi din Franța.

Proiectul ”ONSIDE” pune accent în special pe activitatea oficialilor din sport, în cazul fotbalului – arbitrii, care au un rol important la fiecare nivel de competiție, pornind de la sportul de bază și până la cel al elitelor. Sunt studiate și scoase în evidență, în premieră, caracteristicile, abilitățile și informațiile necesare îndeplinirii rolului de oficial în toate sporturile pe baza unei analize din toate țările continentului. În final, „ONSIDE” își propune să realizeze standardul ocupațional pentru oficialii din sport la nivel european și să ofere un manual care va sta la baza pregătirii tuturor celor care fac parte din fenomen.

România a fost reprezenată de Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, și Augustus Constantin, Manager de Dezvoltare Arbitraj.

Următoare întâlnire va avea loc în Malta, în luna septembrie.

Sursa: frf.ro

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!