Incidente in ligile 4 si 5 din Prahova! Arbitrii au apelat la 112

Postat de Ionut BorcanUn comentariuoct. 30, 2013

Adrian Illyes_600x177_ScoalaDeArbitri.Ro-001

Din pacate, agresiunile la adresa arbitrilor continua in Liga 4 din Prahova, dar si in ligile inferioare. Dupa ce, in urma cu numai o etapa, un arbitru fusese lovit de un spectator (vezi aici) si la finalul saptamanii trecute arbitrii au avut parte de evenimente nedorite. Si este vorba despre arbitri cu experienta, din esaloane 2 si 3 nationale!

 “La finele a două jocuri, arbitrii au avut nevoie de protecţia poliţiei pentru a părăsi arenele pe care au oficiat. Incidentele nedorite au avut loc la meciul de Liga A de la Breaza, dar şi în partida din eşalonul secund judeţean de la Valea Călugărească. Astfel, la prima întâlnire menţionată, centralul de Liga a II-a Adrian Illyeş (foto) a apelat la Serviciul unic de urgenţă, după ce suporterii gazdelor au fost nemulţumiţi de faptul că ”fluieraşul” ploieştean a dictat două lovituri de pedeapsă în aceeaşi fază, pentru oaspeţi. La ieşirea de pe teren, arbitrii disputei au fost stropiţi cu apă şi băuturi alcoolice, doar intervenţia poliţiei făcând ca spiritele să se calmeze”, scrie jurnalistul Cristi Damian, pe site-ul ziarulprahova.ro.

Cu mai multe amanunte despre acest incident vine blogul lui Alexandru Neculai, Sport Campina: “Mai întâi, Adrian Illyeş (foto) a eliminat just un jucător al oaspeţilor. Apoi, în minutul 70, a acordat o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, la scorul de 1-1, după un henţ evident comis în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor. Până aici nu a spus nimeni nimic… Se execută lovitura de pedeapsă, iar executantul trimite mingea în bară, de unde revine în teren. Un alt jucător al oaspeţilor o urmăreşte, chiar la 2-3 metri de arbitrul Illyeş, iar în momentul în care se pregătea să şuteze este împins evident, Illyeş fluieră fără ezitare din nou penalty! A fost momentul în care gazdele parcă nu s-au mai controlat. La „apelul” unuia din tribuna oficială, brezenii au avut o tenetativă să părăsească terenul de joc, dar când mai era doar un minut din cele 3 acordate de Illyeş pentru reluarea jocului, au revenit în teren. Nici unul dintre contestatarii arbitrajului nu spunea că nu a fost o împingere clară, dar cum să doi din nou „11 metri” în aceeaşi fază?!?” 

“O ploaie de scuipături şi… alte lichide s-a abătut asupra celor 3 arbitri, iar în zona cabinelor, o persoană de acolo l-a îmbrâncit pe Illyeş, încercând să-l lovească, dar fiind împiedicat la timp de oficiali ai gazdelor. Odată intrat în cabină, Illyeş a sunat la 112, iar în câteva minute a apărut un echipaj de poliţie, spiritele s-au  mai calmat, recalcitranţi au dispărut, iar arbitrii au putut pleca liniştiţi.”, se mai scrie pe Sport Campina.

Conform site-ului ziarulprahova.ro, si brigada de la Valea Calugareasca – Liga 5 Prahova -, condusa de Stefan Calarasu (arbitru asistent Liga 3) a reusit sa scape de furia spectatorilor, tot cu ajutorul politistilor, chemati prin serviciul 112. 

Vezi si:

Arbitru lovit de un spectator, in Liga a 4-a din Prahova

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!