Arbitru lovit cu pumnii si picioarele in Liga a 5-a/Bihor

Postat de Cosmin VaidaNici un comentariuapr. 07, 2015

cartonas_rosuUn nou caz de violență s-a consemnat pe terenurile de sport din Bihor. Episodul s-a petrecut duminică, la meciul de fotbal de la Cheresig, dintre echipa locală Voința și Frontiera Oradea, din ultima etapă a Seriei I a Ligii a V-a.

Jocul, care a fost unul tensionat, s-a oprit în minutul 85, la scorul de 1-1. Atunci, la un meleu petrecut pe teren, unul dintre jucătorii de rezervă a echipei gazdă, Radu Badea, a pătruns pe suprafața de joc și l-a lovit cu piciorul în tibie pe arbitrul de centru al partidei, Filip Galea.

Fotbalistul s-a retras apoi pe banca de rezervă, însă arbitrul s-a îndreptat spre el și i-a arătat cartonașul roșu. În acel moment, Badea a sărit din nou la central și l-a lovit cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului. Unul dintre colegii de echipă a intervenit între cei doi, după care arbitrul Galea a oprit meciul.

În drum spre vestiare, în scandal au intervenit și spectatorii, unul dintre aceștia lovindu-l și pe observatorul AJF al jocului, Aurel Ghenț.

Între timp a fost anunțată Poliția prin numărul unic de urgență, 112, doar că pe când au ajuns reprezentanții legii la fața locului spiritele s-au potolit, iar mulți dintre spectatorii și componenții echipei gazdă plecaseră de la teren.

După meci, arbitrul partidei s-a deplasat la Medicină Legală, de unde și-a scos uncertificat care să ateste leziunile provocate de jucător. În acest fel, fotbalistul echipei din Cheresig riscă să fie sancționat drastic, atât de Asociația Județeană de Fotbal, dar și prin prisma legii, întrucât Poliția cercetează cazul.

De precizat este și faptul că jucătorul Radu Badea este recidivist în materie de violenţe. În anul 2012 el a mai primit 9 etape de suspendare pentru că la un joc a bruscat arbitrul. Date fiind circumstanțele noului incident, sancțiunile pot fi mult mai drastice, putându-se ajunge până la excluderea din viața sportivă a jucătorului din Cheresig.

„Nu putem tolera astfel de evenimente. Comisiile abilitate analizează cazul și vom lua măsurile conform regulamentului, care cred că vor fi destul de drastice. Dacă cineva se apucă de sport și participă într-o competiție, atunci trebuie să respecte legile și regulile jocului, altfel n-are ce căuta în acest joc”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, Valer Vancea.

Conform regulamentelor de desfășurare ale competițiilor fotbalistice ale AJF, și clubul organizator al acestui meci, Voința Cheresig, este pasibil de sancționare. Aceasta poate consta chiar în suspendarea terenului pe o anumită perioadă.

sursa:ebihoreanul.ro

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!