Arbitrii botosaneni, testati dupa metodele UEFA

Postat de Bogdan CiocoiuNici un comentariuaug. 26, 2015

 

Dupa ce a preluat iarna trecuta presedintia Comisiei Judetene de Arbitri, asistentul Ciprian Iovu (lot liga 2) are planuri mari cu fluierasii locali, pe care a inceput sa-i testeaza dupa metodele UEFA, care sunt folosite si de CCA.

Saptamana trecuta, cei aproximativ 50 de arbitri si asistenti botosaneni au fost evaluati minutios de catre presedintele IOVU, care i-a testat atat teoretic cat si fizic.

La partea teoretica, am avut un “set traditional” de 30 de intrebari din “Legile Jocului”, adica 10 intrebari cu raspuns liber, 10 intrebari cu raspuns grila si 10 intrebari VIDEO, adica ni s-au aratat 10 faze de meci si noi a trebuit sa spunem ce decizie trebuie luata.

La partea fizica, care s-a desfasurat pe sintetic am avut parte de doua teste. Primul a fost “YO-YO”, pentru arbitri, care a constat in alergare pe teren, 20 de metri dus si 20 de metri intors, intr-un timp cronometrat si al doilea, cel pentru asistenti, “ARIET”, care a cuprins tot alergari de 20 de metri dus si 20 de metri intors, dar intr-un ritm putin diferit, fiind intercalate alergarile normale cu cele specifice, folosind pasi adaugati”, ne-au povestit fluierasii.

Iovu multumit de baietii sai: “Au luat toti testarile

Sunt multumit de lotul de arbitri, s-au descurcat foarte BINE toti, si au luat testarile! E adevarat ca timpii la testele fizice au fost pentru Liga 4 si nu pentru ligile superioare, dar s-au descurcat bine toti. Le-am spus ca daca nu sunt seriosi si nu iau testele nu primesc meciuria declarat Ciprian Iovu, presedintele Comisiei Judetene de Arbitri.

Sursa:botosaneni.ro

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!