AJF Prahova, in aer! Instanta i-a respins statutul! IREVOCABIL! Se vor anula alegerile?

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuian. 15, 2014

AJF Prahova_sigla13 ianuarie 2014… o zi cu ghinion pentru cei din conducerea AJF Prahova. Telenovela statutului a luat sfarsit, la un an de la asa-zisa “aprobare” a lui, in cadrul unei Adunari Generale in care cei prezenti au fost dezinformati. Ca sa nu spun mintiti! Tribunalul Prahova a respins recursul referitor la validarea acestuia, principalul motiv fiind, probabil, “lipsa avizului Comitetului Executiv al FRF din dosar!”, asa cum scrie Alexandru Neculai, pe blogul Sport Campina. Dupa cum puteti vedea mai jos (foto: Sport Campina), decizia este una IREVOCABILA! Iar aceasta da nastere unei serii de intrebari cu privire la functionalitatea Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova. Daca pana acum cei din conducere aruncau vina asupra celor considerati in “tabara adversa”, iata ca instanta a demonstrat cine avea dreptate. Din pacate insa, conducatorii echipelor din judet s-au lasat pacaliti de povestile oamenilor care decid, printre altele, si cum le cheltuiesc banii. Multi veniti de la primarii. Adica bani publici, dupa cunostintele mele! 

Hotarare-Anulare-Statut-AJF-Prahova_13.01.14In urma acestei situatii care, dupa parerea mea, arunca in aer AJF Prahova, l-am rugat pe fostul arbitru George Andrei sa comenteze decizia Tribunalului. Acesta a incercat anul trecut sa participe la alegerile pentru functia de presedinte insa Biroul Executiv al AJF-ului condus de Silviu Cringasu nu i-a validat candidatura. De ce? Pentru ca asa au vrut muschii unora, Cringasu ramanand astfel singur intr-o cursa pe care a si “castigat-o”, evident! 

George Andrei„Decizia luata de instanta mi se pare una normala, care demonstreaza ca am avut dreptate atunci cand am semnalat acele nereguli. Statutul trebuia depus la FRF de AJF Prahova pana la data de 31.12.2011, iar acum suntem in 15.01.2014. Este singurul AJF din tara care nu l-a depus. In acest moment, AJF Prahova isi desfasoara activitatea dupa un statut din 2001, pe cand celelalte judete o fac după un statut din 2011. Oare nu sunt lovite de nulitate toate deciziile AJF Prahova, atat timp cat este singurul judet afiliat la FRF care isi desfasoara activitatea dupa un alt statut decat celelalte AJF-uri?! Ma intreb cum poate tolera FRF in structura sa un membru cu un statut neavizat de ea?! Iar in cazul unui litigiu in care poate fi implicat AJF Prahova cu un alt AJF, sau cu FRF, cum poate judeca FRF aceiasi speta dupa doua statute diferite?! Conform prevederilor  art. 15, alin. 1, lit.a si i (1), din Statutul FRF si art. 34 alin. 5 (2) din Legea 69/ 2000, prin care se arata ca AJF-urile se subordonează FRF, cred ca sunt intrunite toate conditiile de aplicare, impotriva AJF Prahova, a uneia din masurile  prevazute de art. 15, alin. 3 (4), art. 16, (4), sau art. 19, alin. 1, lit.b (5),  din Statutul FRF.”, ne-a declarat George Andrei (foto), fost presedinte CJA si vicepresedinte al AJF Prahova.

Mai mult, pe langa respingerea statutului, acesta este convins ca si alegerile de anul trecut vor fi anulate: „Pe rolul instantei de judecata se afla anularea alegerilor de anul trecut, organizate fara a fi respectate statutele si regulamentele in vigoare. Decizia anularii acestora fiind mai mult ca sigura.”. 

In final, pot spune ca, din punctul meu de vedere, principalii vinovati pentru situatia in care a ajuns AJF Prahova sunt cei care conduc destinele fotbalului din judet. Pe care l-au adus intr-o postura fara precedent in intreaga sa istorie. Imi permit sa spun aceste lucruri in cunostinta de cauza, dupa vreo 20 de ani in care am jucat, arbitrat sau observat prin campionatele organizate de AJF Prahova.

 

Cateva extrase din Statutul FRF, la care face trimitere George Andrei: 

1) Art. 15, Obligatiile membrilor FRF, parag. 1, Membrii FRF au următoarele obligatii, 

alin. a): să respecte Statutul, regulamentele, directivele şi deciziile UEFA, FIFA şi FRF, în orice moment şi să se asigure că acestea sunt,  de asemenea respectate de membrii lor, precum şi Legile jocului elaborate de IFAB şi Legile Jocului pentru Futsal şi Fotbal pe plajă elaborate de FIFA şi să se asigure că acestea sunt, de asemenea respectate de membrii lor, introducând o prevedere în acest sens în statutul propriu;

–  alin. i): să respecte toate celelalte obligații ce reies din statutul și regulamentele FIFA, UEFA și FRF

2)Art. 34, Asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti pe ramuri de sport, alin. 5 din Legea 69/2000 “Obiectivele, drepturile şi îndatoririle asociaţiilor judeţene şi ale municipiului Bucureşti pe ramuri de sport decurg din statutele şi regulamentele federaţiilor sportive naţional ecorespunzătoare, precum şi din puterea delegată de către acestea”

3)Art. 15, Obligatiile membrilor FRF, alin. 3. Încălcarea obligațiilor prevăzute în cuprinsul alin. 1, al prezentului articol, se sancționează astfel:

– suspendarea sau excluderea membrilor afiliați pentru încălcarea obligațiilor prevăzute la literele a, b, c, d, e, h și i.

4)Articolul 16: SUSPENDAREA

1) Adunarea Generală poate hotărî suspendarea unui membru FRF, în cazul în cazul în care acesta încalcă grav Statutul, regulamentele, normele şi hotărârile FRF.

(2) Decizia provizorie de suspendare cu efect imediat poate fi adoptată şi de Comitetul Executiv al FRF. În acest caz, decizia de suspendare trebuie validată cu ocazia primei Adunări Generale a FRF, cu o majoritate de 2/3 din voturile exprimate.În cazul în care decizia de suspendare nu este validată, sancţiunea va fi ridicată automat.

(3) Pe întrega perioadă de suspendare, membrul FRF va pierde orice drept prevăzut de prezentul Statut. În cazul unei suspendări de orice natură, membrul respectiv îşi pierde dreptul de vot în cadrul Adunării Generale a FRF, iar reprezentanţii acestuia nu pot fi aleşi sau nominalizaţi.

5)Art. 19. Excluderea, alin 1).Adunarea Generală poate să excludă un membru în următoarele situații:

b) Dacă încalcă în mod grav Statutul, regulamentele, normele şi hotărârile FRF.

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!