S-a stins din viață fostul arbitru internațional Corneliu Nițescu

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariumai 17, 2019

       COMUNICAT

          Comisia Centrală a Arbitrilor anunţă cu regret încetarea din viaţă a fostului mare arbitru internaţional Corneliu Nițescu.

          Născut la Călărași pe 02 februarie 1922, Corneliu Nițescu a fost unul dintre cei mai buni arbitri FIFA ai României (1961 – 1969).

          În 1964 a fost invitat să arbitreze la turneul final al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, fiind contemporan cu arbitri renumiţi, precum Iosif Ritter, Andrei Rădulescu, Aurel Bentu, Nicolae Rainea, Gheorghe Limona, Chiriac Manuşaride etc…

          A condus peste 1000 de jocuri în țară și 63 de jocuri internaționale, iar după ce și-a încheiat activitatea de arbitraj datorită vârstei, a rămas activ în cadrul Colegiului Central al Arbitrilor, instruind şi perfecţionând arbitri din noua generaţie. Lui i se datorează ascensiunea unor arbitri din județul Sibiu, precum Tudor Andrei, Mircea Ludoşan, Aron Huzu sau Petre Sotir. A fost alături de fotbalul sibian tot timpul, sprijinindu-l din răsputeri.  

         Sincere condoleanţe familiei ! 

 

16.05.2019                                                  

                                                                           Comisia Centrală a Arbitrilor

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!