Liga 1, 2 si 3 | Precizari ale CCA, cu privire la raportul de arbitraj

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuoct. 04, 2013

RaportulArbitrului_front_599x212

Comisia Centrala a Arbitrilor a publicat astazi, pe site-ul sau, o serie de obligatii pe care le au arbitrii care oficiaza la jocurile din ligile 1, 2 si 3, cu privire la completarea raportului de arbitraj si expedierea acestuia catre forul competent.

Iata cum arata comunicatul semnat de presedintele Alexandru Deaconu: 

 

În atenţia arbitrilor din Lotul Ligii 1, 2 şi 3

 

Liga 1

 

Raportul de arbitraj trebuie completat de arbitru după terminarea jocului şi predat observatorului de joc, dacă acesta își are domiciliu în Bucureşti.

Dacă observatorul de joc nu își are domiciliu în Bucureşti, originalul va fi transmis prin poştă, în termen de 12 ore de la terminarea jocului sau va fi depus în termen de 48 de ore de la terminarea jocului la următoarea adresă:

Liga Profesionistă de Fotbal, Bucureşti, strada Alexandru Vitzu nr. 2 A, sector 5.  (tel. fax: 021/412.01.65).

 

Liga a-2-a şi a-3-a

 

Raportul de arbitraj trebuie completat de arbitru după terminarea jocului şi transmis forului competent prin poştă în termen de 12 ore de la terminarea jocului sau va fi depus în termen de 48 de ore de la terminarea jocului (ROAF, art. 65, punctul 3) la următoarea adresă:

Federaţia Română de Fotbal, Bucureşti, strada Sergent Vasile Şerbănică nr. 12, sector 2.

În cazul în care la jocul respectiv au avut loc eliminări, incidente provocate de jucători, oficiali sau spectatori ori s-au făcut contestaţii, raportul de arbitraj va fi transmis prin fax, în termen de 6 ore de la terminarea jocului (ROAF, art. 65, punctul 4).

În completarea raportului de arbitraj, arbitrul trebuie să acorde o deosebită atenţie următoarelor aspecte:

  • înlocuirea jucătorilor (numerele jucătorilor şi minutele);
  • acordarea avertismentelor (nume şi prenume, număr, minut, motivul avertismentului);
  • eliminări de jucători (nume şi prenume, număr, minut, motivul eliminării).

Descrierea motivelor trebuie să fie conform « Legilor Jocului » art. 12 şi trebuie să fie cât mai explicită pentru a permite comisiilor abilitate să ia sancţiunea corespunzătoare.

 

Aceste trei rubrici completate vor fi prezentate delegaţilor celor două echipe, care trebuie să semneze  de luare la cunoştinţă.

Totodată recomandăm arbitrilor să păstreze o copie a raportului de arbitraj.

 

De asemenea vă reamintim că urmare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr.10 din 26.06.2012, clubul organizator este obligat ca la ședința tehnică din ziua jocului să prezinte dovada achitării facturii emisă de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) pentru jocul respectiv. Dovada se va face cu ordinul de plată sau alt document bancar din care rezultă plata sumelor reprezentând baremurile de arbitraj (arbitru, arbitri asistenți, al patrulea oficial) și, respectiv, baremul observatorului de arbitri. În documentele de plată cluburile trebuie să specifice titlul cu care s-a făcut plata (baremuri arbitraj și observare), numărul facturii pe baza căreia s-a efectuat plata, numele clubului, meciul și data.

În cazul în care documentele de plată nu sunt prezentate sau sunt incomplete, acest fapt va fi consemnat de observatorul de joc și de arbitru în rapoartele lor. 

 

Preşedintele CCA,

Alexandru Deaconu

 Sursa: frf-cca.ro

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!