Istvan Kovacs: “Incerc sa fiu cat mai bun de la meci la meci”

Postat de Ionut BorcanNici un comentariuian. 20, 2014

IstvanKovacs_celmaibunarb2013

“Născut pe 16 septembrie 1984, Istvan Kovacs a fost desemnat de Asociaţia Presei Sportive drept cel mai bun arbitru român în 2013. La capătul unui an foarte bun, Kovacs a vorbit în exclusivitate pentru www.prosport.ro despre realizări, despre neajunsurile fotbalului românesc, dar şi despre momentele dificile din 2013. 

Cum a fost 2013 pentru tine?
A fost un an bun spre foarte bun. În general, sunt mulţumit de ceea ce am realizat în 2013.
 

Asociaţia Presei Sportive te-a desemnat cel  mai bun arbitru român în 2013. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?
În primul rând vreau să le mulţumesc tuturor pentru apreciere. E o distincţie care vine după mulţi ani de muncă şi de eforturi susţinute. Nu poţi creşte de la o zi la alta în această meserie. E nevoie detimp, de seriozitate şi de acumularea de multă experienţă.
 

Ai ceva să-ţi reproşezi faţă de prestaţiile tale din 2013?
Cu siguranţă e mereu loc de mai bine. Am avut două greşeli în 2013, dar e firesc. Nu cred că există om care să nu greşească, iar arbitru nici atât. Sunt conştient că am o slujbă în care se poate greşi foarte uşor, dar eu încerc să fiu cât mai bun de la meci la meci.
 

Care a fost cel mai dificil meci de condus pentru tine în 2013?
Au fost două: Petrolul – Astra, în primăvară, şi Astra – Steaua
, acum, în decembrie. Dar parcă Astra – Steaua a fost mai dificil pentru că s-au întâlnit cele mai bune echipe. Sunt mai multe echipe care se bat la titlu, dar la acea oră a fost ca o finală a campionatului, cu o încărcătură specială datorită a ceea ce se întâmplase în primul meci, cu multe declaraţii dure. Nu a fost uşor deloc.
 

Care a fost antrenorul care ţi-a dat cele mai mari bătăi de cap?
Nu am avut mari probleme în acest sens. În general, antrenorii din Liga I au fost cumpătaţi în relaţiile cu mine.
 

Care este cel mai fair-play fotbalist din Liga I, în opinia ta?
Sunt mai mulţi. Dar primii care îmi vin în minte în acest moment sunt Alex Bourceanu şi Gabi Giurgiu.
 

Nu e de acord cu scandările şovine pe stadioane

Cât de mult te-au deranjat scandările şovine de partida Astra – Dinamo?
Nu m-au deranjat mult scandările fanilor, dar nu e normal să se întâmple aşa ceva pe un stadion. Iar jucătorul care a aplaudat scandărilor lor (n.r. – dinamovistul Matei a apaludat în momentul în care galeria scanda la adresa lui Kovacs)
 a fost judecat şi pedepsit de Comisia de Disciplină. Am fost înjurat pe mai multe arene din Liga I, dar niciun fotbalist nu s-a comportat astfel.”
 

Continuarea interviului realizat de Daniel Remes o gasiti aici.

Sursa: Prosport / Foto: Mediafax

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!