Inima și viața lui Ioan Danciu – un material interesant, de Alin Buzarin

Postat de ScoalaDeArbitriNici un comentariuian. 23, 2015

Miercuri spre joi noaptea, Ramona, fiica fostului arbitru Ioan Danciu, a postat pe Facebook vestea că tatăl ei, în vîrstă de 63 de ani, e în stare gravă, cu probleme cardiace, la spitalul din Petroșani. A început imediat avalanșa de încurajări (peste 150 în cîteva ore) și de like-uri (cîtă inspirație trebuie să ai să dai like unei știri despre starea gravă a unui om?!). 

Retras din fotbal după dispariția fizică a Vasluiului, unde fusese vicepreședinte, Danciu trăia liniștit la Valea Muncelului, în Țara Hațegului, alături de soție și de nepoțica de 5 ani. Viețuia sub crestele munților și sub mîngîierea amintirilor unei vieți a cărei poveste, dacă ar fi ascultată filă cu filă, ar dura mai mult decît viața însăși. Descoperise netul și Facebook-ul la bătrînețe, își cumpărase scanner și răsfăța ochii vizitatorilor rețelei de socializare cu mii de imagini, multe dintre ele alb-negru, în care firește că el era personajul principal, iar din distribuție făceau parte figuri și personaje de la Hagi pe cînd era junior la Sînmărtean, de la concitadinul Mircea Pascu la Iașin, Platini și Pele, de la fotbaliști anonimi din ligile inferioare pînă la politicieni și actori de primă mînă. 

Vorbeam destul de des la telefon și, după un SMS trimis noaptea și rămas fără replică, joi dimineață am îndrăznit să-l sun. Nu mă așteptam să răspundă, spitalele și secțiile de cardiologie au regim strict în privința telefoanelor. A făcut-o cu glas stins, împuținat, de parcă n-ar fi fost el. 

Continuarea materialului scris de jurnalistul Gazetei Sporturilor Alin Buzarin o gasiti pe blogsport.gsp.ro/buzarin.

 

© 2010 - 2013 www.ScoalaDeArbitri.ro Toate drepturile rezervate | Orice reproducere parţială sau integrală a conţinutului acestui site, fără acordul în scris al autorului se pedepseşte conform legilor în vigoare. 

~ SITE-URI UTILE ~

Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!Photo of Milford Sound in New Zealand!